logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Duizend bommen en granaten, Albert Algoud

Schelden en mopperen… het is een not-done natuurlijk, maar het hoort er wel een beetje bij. Er zijn zelfs wetenschappelijke onderzoeken dat een goede vloekpartij je soms goed kan doen. Het zou direct stress verlagen en pijn verlichten, bijvoorbeeld. Maar veel scheldwoorden zij onnodig kwetsend: en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dat je ook zonder al te kwetsend tekeer kunt gaan, bewijst Kuifje’s karakter kapotein Haddock.

Schelden als een pro

Wie kent de scheldkanonnades van kapitein Haddock niet? Zijn omgeving wordt steeds weer verrast door zijn originele taalgebruik: tapijtenvreter, aapmens, ballenhoofd, Basj-Bozoek, gladjanus, nogaspeculant, rolstoelterrorist en krulparasiet zijn maar een paar voorbeelden. Kijk, dan ben je wel een baas! Als je normale woorden of voorwerpen kunt verheven tot de edele kunst van schelden… dan wordt zo’n mopperpartij misschien zelfs wel grappig voor de onsculdige aanhoorder.

Herkomst van scheldwoorden

En aangezien Kapitein Haddock al heel wat keren in de stripalbums van Kuifje voorbij is gekomen, is er ook stof genoeg om eens kritisch te bekijken. In Duizend bommen en granaten! vind je een bloemlezing van scheldwoorden, die door de schipper zijn gebruikt. Op alfabetische volgorde bovendien, zodat je ze altijd makkelijk kunt terugvinden… en met tekst en uitleg. Want sommige kleurrijke scheldwoorden verdienen een goed woordje uitleg en toelichting.


Ga direct naar Duizend bommen en granaten! op BOL.com.

Recensie over Duizend bommen en granaten!

In dit kleurrijke woordenboek vind je een bloemlezing over de vele scheldwoorden die Kapitein Haddock in de stripverhalen heeft gebruikt – stuk voor stuk uitgelegd en toegelicht vanuit hun herkomst en samenvoegingen. Het is daarmee een leuk boekje voor de fans van Kuifje, maar ook een geweldig boek voor wie eens creatief uit de hoek wil komen om iemand af te kafferen of op niveau te beledigen. Tussen de bedrijven door vind je afbeeldingen uit de stripverhalen met de kapitein op stoom.

Score: 8


Informatie

Titel: Duizend bommen en granaten!
Auteur:
Uitgever: Ballon Media
Aantal pagina’s: 96
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789030377214
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.