logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

DuckTypen lanceert variant voor kinderen met dyslexie

dt300x250_1429628106[1]Donald Duck weekblad lanceert, onder het Edu(ck)tainment label DuckWise, de speciale dyslexie versie van DuckTypen. De vrolijkste typecursus van Nederland is nu verrijkt met een variant voor kinderen met leesproblemen. Donald Duck wil hen helpen om op een leuke manier de essentiële vaardigheid ‘typen’ te leren.

DuckTypen geschikt voor dyslectische kinderen
In de nieuwe cursusvariant zijn wijzigingen aangebracht waardoor ook kinderen met leesproblemen de cursus goed kunnen voltooien. Door het toevoegen van een speciaal dyslexie font is de cursus makkelijker leesbaar. Daarnaast is de leesbaarheid ook verbeterd door het verhogen van kleurcontrasten. Ook kan de achtergrondmuziek worden uitgezet, zodat de focus van de cursisten bij de type games en de lessen blijft. De uitleg van elke oefening wordt ondersteund met audio, zodat kinderen de uitleg van de lessen optimaal meekrijgen.

Christian Boer van Dyslexie font ontving voor ontwikkelingen in dit lettertype eerder verschillende awards en heeft nu meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe variant van DuckTypen. Het font heeft een zware basislijn, wisselende stok/staart lengtes met openingen die groter dan normaal zijn en een semi cursivering. Dit zorgt ervoor dat elke letter uniek is in zijn vorm. Hierdoor zijn de letters een stuk makkelijker herkenbaar. Christian onderstreept het belang van de DuckTypen Dyslexie variant voor zowel thuis als op school: “Het is belangrijk dat juist kinderen met dyslexie worden ondersteund door initiatieven als DuckTypen. Deze cursus heeft naast het invoeren van het Dyslexie -lettertype ook vooral naar de leesbaarheid gekeken, zodat kinderen alle hulp krijgen die ze nodig hebben. Door het game-element blijft het voor de kinderen leuk en uitdagend. Een mooi initiatief, want voor kinderen met dyslexie is het met het oog op hun toekomst ontzettend belangrijk te leren typen. Met de Ducktypen Dyslexie variant kunnen ze vol zelfvertrouwen op een leuke manier leren.”
Nieuw%20beeld%20Dyslexie_550px.jpg

Leuk (en) leren
DuckTypen zet de combinatie van leuk (en) leren voorop: educatie, fun, de aanwezigheid van populaire Duckstad bewoners als Donald, Willie Wortel, de Zware Jongens, Zwarte Magica, Meester Warbol en vooral leuke games helpen kinderen in hun taalontwikkeling en woordherkenning.

Dyslexie in Nederland
In Nederland zijn veel kinderen met een leesbeperking, daarvan zijn er zo’n 100.000 dyslectisch. Juist voor deze groep is leren typen een belangrijke vaardigheid. Deze verbetert de taalontwikkeling en is minder inspannend dan schrijven. Hierdoor kunnen kinderen sneller werken, zowel thuis als in de klas.

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.