logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ferry, de film over drugkoning Ferry Bouman binnenkort op Netflix

De Nederlandse original film Ferry is vanaf 14 mei exclusief en wereldwijd te zien op Netflix. De film is een prequel van de succesvolle serie Undercover en vertelt de backstory van Nederlands favoriete Brabander Frank Lammers alias Ferry Bouman en zijn Daan (Elise Schaap). Ferry wordt geproduceerd door De Mensen, dezelfde makers als Undercover, en fans kunnen dus rekenen op alle elementen van de serie die ze gewend zijn: spanning, verrassende plotwendingen, emotie en humor.

Ontmoet de nieuwe gezichten

In Ferry worden nieuwe gezichten geïntroduceerd die nog niet in de Undercover-reeks voorbij kwamen. Monic Hendrickx vervult de rol van Claudia, de zus van Ferry van wie hij vervreemd is geraakt, en Huub Stapel geeft gestalte aan de machtige hasjbaron Brink.

Ferry

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Bekijk de trailer van de film Ferry

Het succes van Undercover en de manier waarop onze kijkers Ferry, Danielle en John in hun harten hebben gesloten, is voor een maker het allerbeste waar je op kan hopen.” We zijn trots dat we van Netflix de kans krijgen om te vertellen waar Ferry vandaan komt, hoe hij Danielle heeft leren kennen en hoe hij op de camping is beland, lang voor er sprake was van undercoveragenten in zijn leven.

Nico Moolenaar, scenarist en creative producer.

Frank Lammers over Ferry

“Ferry is back, again! Het is waanzinnig dat er een Netflix original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film. Ik heb er zin in en vind het geweldig dat we de fans kunnen meenemen naar de beginjaren”. Elise Schaap: “Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel ben van deze nieuwe Netflix original film. Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Danielle en Ferry elkaar leren kennen. We hebben er zin in, het gaat zó leuk worden!”

De volledige cast van Ferry

Onder anderen Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Yannick van de Velde en Maarten Heijmans zijn te zien in de film over Brabants bekendste drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) en diens vrouw Danielle (Elise Schaap). De cast wordt compleet gemaakt met Tim Linde, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn. Raymond Thiry kruipt opnieuw in de huid van ‘John’, de bekende handlanger van Ferry Bouman uit Undercover. Huub Stapel geeft gestalte aan de machtige hasjbaron Brink en Tim Linde speelt zijn zoon Matthijs. Monic Hendrickx vervult de rol van Claudia, de zus van Ferry Bouman. En Yannick van de Velde, Mike Weerts en Bram Blankestijn moeten vrezen voor hun leven wanneer Ferry het op hen gemunt heeft.  

Scenario, regie en productie

Undercover-showrunner Nico Moolenaar heeft samen met Bart Uytdenhouwen het scenario geschreven en de regie is in handen van Cecilia Verheyden (Undercover 2, Achter de wolken, wtFOCK). Ferry wordt geproduceerd door Nico Moolenaar, Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke. De film is van Vlaams productiehuis De Mensen voor Netflix, in samenwerking met Gardner and Domm en Gallop en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Het immense succes van Undercover in Nederland heeft ons verrast en uiteraard ook heel gelukkig gemaakt. Dat wij nu van Netflix de kans krijgen onze eigen origin story film te creëren, en zo de wereld van Undercover uit te breiden, is fantastisch.

Pieter Van Huyck, executive producer bij De Mensen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.