logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Drie weduwen, Cate Quinn

Drie weduwen Cate Quinn

Blake Nelson woont in een strenge mormoonse gemeenschap, waar monogamie hoog in het vaandel staat (iets dat op meer plekken best wenselijk is, overigens 😉 ). Desondanks trouwt de snoepert met drie vrouwen. Tegelijk. Om een beetje uit de wind te raken, verhuizen ze naar een afgelegen gedeelte van een woestijn. Daar verbouwen ze hun eigen eten en zijn dan ook bijna volledig zelfvoorzienend. Religie speelt nog altijd een belangrijke rol in hun leven, ze zijn allen lid van de Kerk van de Heiligen der Laatste Dagen.

Moord of doodslag

Niet ver van de boerderij wordt op een dag het lijk van Blake Nelson aangetroffen. Het zou niet moeilijk moeten zijn de dader aan te wijzen: dat moet één van de drie vrouwen zijn! Maar wie? De politie staat voor een raadsel, alle drie de vrouwen houden hun mond stijf dicht. En dat terwijl twee van hen ook gevaar kunnen lopen… of speelt er meer? Het is nu aan Rachel, Emily en Tina om het taboe te doorbreken en hun verhaal te vertellen. En dat is precies wat Drie Weduwen doet.

Drie weduwen, drie standpunten

Drie weduwen wordt verteld vanuit de standpunten van de drie vrouwen: Rachel is Blakes eerste vrouw. Ze is intelligent, hardwerkend en heeft een gruwelijk geheim. Zij zorgt voor het eten. Blakes tweede vrouw heet Emily. Zij is jong, lief en oogt onschuldig, maar is een pathologische leugenaar. Tina is vrouw nummer drie. Zij ziet er stoer uit en heeft al heel wat gezien en meegemaakt. Op haar telefoon staan beelden die niemand mag zien. De vrouwen kunnen het onderling niet goed met elkaar vinden: ze zijn jaloers en zitten vol afgunst.

Ga direct naar Drie weduwen op BOL.com.


Recensie over Drie Weduwen

Drie Weduwen is een heftig boek vol geheimen, sektes en taboes, die veelvuldig aan bod komen. Rachel, Emily en Tina hebben ieder hun eigen rol in het ‘gezin’, maar kunnen het niet goed met elkaar vinden. Doorheen het verhaal ontdek je meer over de achtergrond van deze drie vrouwen, maar ook over het slachtoffer, Blake Nelson. Ieder hoofdstuk begint met de naam en positie van de vrouwen, zodat je ze goed uit elkaar kunt houden. Het is een onderhoudend geschreven boek, met een luguber en soms wreed randje.

Score: 7


Informatie

Drie Weduwen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022590645. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.