logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn drie tips om het interieur van je huis te verbeteren


Heeft jouw interieur nodig een make-over nodig, of wil je een interieur dat comfortabeler is dan je huidige interieur? In deze blog kun je daar meer informatie over lezen zonder dat je heel veel extra tijd, energie of geld in je interieur hoeft te steken. Lees dus snel verder!

Kies voor DHK kozijnen

De juiste kozijnen zijn erg belangrijk voor het interieur en exterieur van je woning. Kozijnen en raamdecoratie zijn namelijk sfeerbepalend voor een woning. Met DHK kozijnen kun je je woning een stuk persoonlijker maken en ervoor zorgen dat je kozijnen hebt die bij jouw stijl passen. Kozijnen van hout geven je woning bijvoorbeeld een robuuste uitstraling. Houten kozijnen moeten echter wel om de zoveel jaar geschilderd worden. Heb je daar totaal geen zin in? Dan zijn kozijnen van pvc en kunststof misschien een optie voor je. Kunststof kozijnen zijn er ook in houtlook, maar het voordeel van deze kozijnen is dat je er alleen maar af en toe een doekje overheen hoeft te halen.

Meer informatie over kleuren voor in je interieur

Op het gebied van kleuren voor in je interieur zijn er elk jaar nieuwe trends. Het is echter niet praktisch om je woning of de muren steeds opnieuw te verven om mee te doen aan de trends. Kies liever voor een kleur of stijl die je zelf mooi vindt en verwerk deze in je hele huis. Schilder bijvoorbeeld een muur in deze kleur. Je zult zien dat je woning meteen een andere uitstraling krijgt.

Zorg voor een rustig interieur met Feng Shui

Volgens Feng Shui richt je je huis optimaal in als je alle chaos loslaat en rust creëert. Geen paniek, je hoeft je huis echt niet minimalistisch in te richten om rust te krijgen in je interieur. Je krijgt al meer rust in huis als je je spullen een vaste plek geeft en alle spullen die je niet nodig hebt op te bergen in een kast en uit zicht. Zorg dat er genoeg plek is voor de spullen die je vaak gebruikt, want op deze manier kun je ze makkelijk vinden als je ze nodig hebt. Je creëert ook meer rust door je meubels een goede plek te geven. Een bank die tegen de muur staat zorgt bijvoorbeeld voor een rustgevend effect en een schaal met fruit op de keukentafel zorgt ervoor dat je je voelt alsof je je in een wereld van overvloed bevindt. Je huis krijgt een chaotische uitstraling als je te veel decoraties in je huis hebt of te veel drukke kleuren gebruikt. Kies liever voor een kleurenpalet met een basiskleur, een middentoon kleur en wat lichtere accenten.

Zorg voor een natuurlijke omgeving

Een natuurlijke omgeving zorgt voor een verhoogd welzijn. Breng daarom de natuur in huis met behulp van planten of door natuurlijke materialen in je interieur te verwerken. Denk hierbij aan een massief houten tafel, een wollen kleed of een leren bank. Daarnaast kun je ook kiezen voor houten jaloezieën en natuurlijke gordijnen. Meestal zijn natuurlijke materialen wat duurder, maar je kunt ze ook online of in de kringloop voor een zachtere prijs aanschaffen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.