logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Drie redenen om je automatten te vervangen


Als je een auto koopt, is deze over het algemeen uitgerust met automatten. Soms liggen ze alleen voorin, maar ook achterin kunnen automatten aanwezig zijn. Voor veel mensen is dit iets waar ze nauwelijks aandacht aan besteden, ze controleren zelfs niet of er wel matten aanwezig zijn. Toch vormen deze matten een heel belangrijk onderdeel van je auto en zijn er goede redenen om ze te gebruiken, of om losse matten aan te schaffen.

Reden 1: je eigen stijl

Door nieuwe automatten in je auto te leggen, kun je je auto nog verder naar je smaak customizen. Als je de matten los koopt heb je over het algemeen een stuk meer keuze dan wanneer je de matten die de fabrikant standaard meelevert houdt. Leuk, als je je auto toch al helemaal aan je eigen smaak hebt aangepast, dan is dit een mooie finishing touch. Je kunt kiezen voor matten op maat, zodat ze perfect in je auto passen en niet gaan schuiven tijdens het rijden. Door de matten zelf uit te zoeken, wordt iets nietszeggends en standaards opeens echt een onderdeel van je auto, en zelfs eentje waarmee je je auto ook nog eens een stuk mooier kunt maken.

Reden 2: goede bescherming

Heb je ooit stilgestaan bij de reden dat er überhaupt matten in auto’s aanwezig zijn? Ze zijn er grotendeels om je auto te beschermen tegen vocht en vuil dat via de schoenen van de berijders mee naar binnen wordt genomen. Dit levert niet alleen vlekken in je bekleding op, die lastig te verwijderen kunnen zijn, ze kunnen als het wat te vaak gebeurt ook door de bekleding heen trekken en zo bij het metaal van je auto komen. En al is dit natuurlijk behandeld om tegen een beetje vocht te kunnen, als het wat al te lang blijft ‘broeien’ tussen de bekleding en het metaal, gaat dit uiteindelijk toch roesten. Het vocht kan tenslotte nauwelijks weg als er van bovenaf steeds maar nieuw wordt aangevoerd.

Reden 3: makkelijker schoon te maken

Een belangrijke reden om te kiezen voor losse automatten, is dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Je haalt ze zo uit je auto tenslotte, en kunt ze op een plek die jou uitkomt stofzuigen of zelfs soppen, en daarna rustig laten drogen. Als je de matten uit je auto haalt om ze schoon te maken, haal je natuurlijk meteen even een stofzuiger over de bekleding die onder de matten verstopt zat, zodat ook deze weer schoon is.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.