logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

In contact met de natuur met deze drie heerlijke alcoholvrije cocktail recepten

Verbinding met de natuur is waar we behoefte aan hebben, maar niet lijken te vinden in ons dagelijkse drukke leven. Volgens onderzoek* noemt 90% van de mensen een plek in de natuur als hen gevraagd wordt waar ze echt tot rust komen. Toch brengen we het grootste deel van onze tijd binnen door, worden we 24/7 blootgesteld aan de blauwe schermen van onze telefoon of laptop en is onze agenda volgeboekt voor de aankomende twee maanden. Dit jaar is het tijd om daar verandering in te brengen. Wist je namelijk dat een kleine wandeling van slechts 20 minuten door de natuur de hersenen en het geheugen stimuleert en het gevoel van welzijn verbetert? Hup naar buiten dus! Om jou een handje te helpen de wonderen van de natuur te ontdekken, heeft het non-alcoholische spirit merk Seedlip in samenwerking met Julian Bayuni en James Chaib van Bar Vesper in Amsterdam een paar tips bedacht om zelf op ontdekking te gaan. Bij jou in de buurt én achter de bar.

Breng de natuur in huis

Seedlip is ontstaan in de moestuin van founder Ben Branson en is ‘s werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije sterke drank met hoge kwaliteit botanische ingrediënten als munt, hop, eik en rozemarijn. Ingrediënten die stuk voor stuk in bijvoorbeeld ons eigen Westerpark in Amsterdam te vinden zijn. Dit maakt het de perfecte drank om je meer in contact te brengen met de natuur om je heen. Haal de natuur in huis met deze drie heerlijke 0.0 cocktail recepten en geniet met volle aandacht.

Minder zin om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem! De cocktails zijn de rest van de maand januari te proeven bij Bar Vesper in Amsterdam. De perfecte aanleiding om de wandelschoenen aan te doen, een urban safari door de stad te maken, te genieten van de natuur om je heen en je wandeling af te sluiten met een heerlijke Seedlip cocktail.


1. Fir Fizz

De natuur is overal om ons heen, ook in een grote stad als Amsterdam. Vaak vlak voor onze neus, maar gemakkelijk over het hoofd te zien. Kijk daarom eens bewust naar jouw omgeving, zijn er bijvoorbeeld stadstuinen waar jij heen kunt? Een bijzondere plek die je misschien nog niet kent is de Fruittuinen van West. Dit is een grote fruittuin vol fruitbomen en struiken waar je zelf fruit kunt plukken. Maak er eens een wandeling doorheen en je zult ervaren dat je de stad helemaal niet uit hoeft te gaan om de rust van de natuur te ervaren. Mocht je geen zin hebben de deur uit te gaan, dan brengt deze heerlijke Fir Fizz cocktail jou in contact met de natuur. De cocktail is namelijk gemaakt met Seedlip Garden, welke is gemaakt van natuurlijke producten als munt, rozemarijn, hop en tijm. Sta eens bewust stil bij welke smaken je proeft en zie het als een soort meditatie momentje.

Benodigdheden:

  • Longdrink glas
  • Cocktail shaker
  • 50 ml Seedlip Garden
  • 25 ml Douglas fir cordial*
  • 20 ml limoensap
  • 0,3 ml foamer (v)
  • 80 ml komkommer seltzer
  • Ijsblokjes
  • Takje rozemarijn

*mix van: dennennaalden, jeneverbes, limoenschil, limoensap, suiker, citroenzuur, appelzuur

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten minus de seltzer in een cocktailshaker
  • Vervolgens schud je alles door elkaar heen
  • Voeg daarna de ijsblokjes toe
  • Top af met wat komkommer seltzer
  • Schenk alles in een longdrink glas en garneer met een takje rozemarijn

2. Chicha Nogroni

Wist je dat Amsterdam de bomen-hoofdstad is van Europa, met zo’n 400.000 bomen geregistreerd op de kaart? Deze bomen hebben allemaal verschillende vormen, kleuren, geuren, maar ook smaken.. Eén van de bomen die veel voorkomt in Amsterdam is de eikenboom. Waarschijnlijk staat er zelfs een bij jou om de hoek. Dit recept voor een heerlijke Chicha Nogroni maak je met Seedlip Spice 94, die gemaakt is van onder andere eik, grapefruit, citroen en groene kardemom. Ga op onderzoek in een park en sluit de urban safari af met een heerlijke Chicha Nogroni. Connectie met de natuur gegarandeerd!

Benodigdheden:

  • Rocks glas
  • 30 ml Seedlip Spice
  • 30 ml chicha morada
  • 30 ml cherry amaro*
  • 7.5ml Luxardo maraschino cherry siroop
  • 3 drupjes eiken bitters
  • physalis
  • Groot ijsblok

*Kersensap, gentiaanwortel, zoethoutwortel, sinaasappelschil, alsem

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een glazen of plastic fles
  • Vervolgens zet je dit minimaal 1,5 uur in de koelkast
  • Hierna doe je een groot ijsblok in een glas en giet je de drank over het ijsblok heen
  • Garneer het drankje met de physalis

3. De perfecte Seedlip Ginger Highball

Zin in een gemakkelijke cocktail die net zo lekker smaakt? Deze heerlijke Seedlip Ginger Highball is gemaakt met ginger ale en is kruidig, verfrissend en gemakkelijk thuis te maken. Top de cocktail af met een schijfje sinaasappel en een plakje gember voor een natuurlijke touch.

Benodigdheden:

  • Longdrinkglas
  • Ijsblokjes
  • 50 ml Seedlip Spice 94
  • Premium ginger ale – bijvoorbeeld Fever Tree
  • Garnish – bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel of limoen en een plakje gember

Bereiding:

  • Doe de ijsblokjes in het longdrinkglas
  • Vervolgens doe je 50 ml Seedlip Spice 94 in het longdrinkglas
  • Top het af met wat premium ginger ale – bijvoorbeeld van Fever Tree
  • Garneer het drankje met een schrijf je sinaasappel en een plakje gember.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.