logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dreamworks All Star Kart Racing


Er zijn inmiddels heel wat Kart-games. Het is ook een fantastische manier om bepaalde franchises te combineren en te vieren: ieder personage krijgt zijn eigen looks en zijn unieke voertuig… van Nickelodeon Kart Racers tot Garfield Kart… je kunt je lol niet op! Nu is het de beurt aan de personages uit de studio van Dreamworks om hun kunsten te vertonen in Dreamworks All-Star Kart Racing. En ja, dat levert een bonte verzameling aan racers op.

Personages

Laten we beginnen met de coureurs waar je uit kunt kiezen. Dreamworks heeft heel wat verschillende games gemaakt – en van hun beste producties komen de hoofdpersonen voorbij. Denk daarbij aan Shrek en Fiona, maar ook Po en Oogway uit Kung Fu Panda, Astrid uit Hoe Tem je een Draak en zelfs de Boss Baby en Trolls komen voorbij! Er zijn meer dan genoeg personages om uit te kiezen, en ieder van hen klinkt ook best geloofwaardig. Jammer genoeg hebben de racers ook maar een beperkt aantal zinnetjes die ze uitroepen, waardoor het op een gegeven moment wat saai gaat worden.

Race naar de rand

Het belangrijkste onderdeel van Dreamworks All Star Kart is de Cup-modus. Daarbij kun je deelnemen in vijf cups, elk met vier tracks die het volledige Dreamworks-universum bestrijken. Er zijn dus in totaal 20 verschillende racebanen om overheen te racen en eerlijk is eerlijk – die zien er goed uit. De racemuziek is jammer genoeg niet afkomstig uit de films, waardoor de soundtrack wat algemeen is. Aan de andere kant worden er in de film vaak best prijzige licenties ingekocht, het is dus logisch dat die voor een game als deze niet beschikbaar komen.

Standaard kart-game

Als je denkt aan kart-games voor kinderen, zal Mario Kart als één van de eerste titels naar boven komen. Nintendo heeft daarmee misschien ook wel de standaard gezet voor toekomstige games. Het is dan ook niet vreemd dat Dreamworks All Star Racing op veel aspecten lijkt op de Nintendo-basis. Zelfs de besturing komt heel goed overeen: en dat is een compliment. De karts zweven bijna over de baan. De hele mechanica en fysiek voelt soepel en geloofwaardig, tot aan het driften toe (hoewel alle voertuigen zich hetzelfde laten besturen, daar zit geen verschil in). Ook de wapens die je tijdens het racen kunt gebruiken zijn grotendeels vergelijkbaar, hoewel ze hier natuurlijk in de Dreamworks-stijl zijn gegoten.

Vormgeving

Visueel komt het spel overeen met wat je zou verwachten van een Dreamworks-game. De personages zijn herkenbaar, maar jammer genoeg niet erg indrukwekkend. Ze hebben leuke voertuigen om in rond te racen en de wapens zullen lijntjes leggen naar de verschillende filmfranchises. De racetracks zijn leuk vormgegeven volgens de verschillende werelden. Het grootste probleem van deze game is eigenlijk dat het niets uitzonderlijks doet. Het is niet bijzonder mooi, grappig of spannend (hoewel het wel knap moeilijk kan zijn, de AI reageert onverbiddelijk!).


Ga direct naar Dreamworks All Star Kart Racing op BOL.com.

Recensie over Dreamworks All Star Kart Racing

Dreamworks All-Star Kart Racing is gewoon goed. Niets meer, en niets minder. Het grootste pluspunt van de game is wel de besturing van de karts, die is heel erg fijn. De graphics en de muziek volstaan, maar haalden niet mijn verwachting van een Dreamworks-productie. De personages lijken wat ongeïnspireerd. Toch is het tof om te racen met Shrek of Puss and Boots en heb je hier als voordeel dat het een fijne prijs heeft en een hoge herkenbaarheidsfactor. Voor jonge spelers zal het dus een schot in de roos zijn!

Score: 7


Info

Dreamworks All Star Kart Racing
Uitgever: Mindscape
Getest op: PS5
Genre: racing
Prijs: 39.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.