logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Drakenstorm 2: De Verboden Grot

In het eerste deel van Drakenstorm heb je kunnen kennismaken met Tomás, één van de drakenzieners in de wondere wereld van Draconis. De Drakenzieners vormen een geheim genootschap in een wereld waarin draken eigenlijk zijn afgezworen. Door hun unieke band met draken uit een andere wereld zijn zij in staat om hun specifieke draak op te roepen naar onze wereld en een unieke band met ze aan te gaan. De Verboden Grot is het tweede deel uit deze reeks.

Nieuwe leerling

Drakenstorm 2: De Verboden grot gaat alleen niet verder waar het eerste deel was geëindigd. In dit deel maak je namelijk kennis met een nieuwe drakenziener: Cara. Cara is een weesmeisje dat op straat leeft en eigenlijk een heel bijzonder leven leidt: ze steelt en rooft om te overleven, waarbij ze een mysterieuze stem hoort in haar hoofd die precies zegt wat ze moet doen. Door haar ontmoeting met de klerk Talik (die je vast nog kent uit het eerste boek) leert ze dat die stem toebehoort aan haar eigen draak: Zilverdief. In het geheime kamp van de Drakenzieners leert ze hem oproepen en gaat er een wereld voor haar open. Maar: Cara is zo op zichzelf aangewezen, dat ze het moeilijk vind om zomaar anderen te vertrouwen. Zal dat wel goedkomen?

Geheimen

Cara vind het maar wat moeilijk om de nieuwe groep te vertrouwen, ook al is iedereen super aardig. Ze gaat zelfs op pad met de Ellis en Mira, waar ze een geheime grot ontdekken onder hun basis. Deze is afgezet met een bordje, maar Ellis en Cara gaan toch op onderzoek. Dat lukt vrij aardig, tot het moment dat ze bij een magische deur komen en niet verder kunnen. Het wantrouwen groeit wanneer ze conrector Dogmati naar binnen zien gaan en hem met iemand horen praten over een enorm amulet dat hij in handen wil krijgen. Waarom? En tegen wie heeft hij het? Al snel ontdekken onze jonge leerlingen over de lange geschiedenis van de Drakenzieners en de geheimen die het nog voor hen verborgen houdt. Het grootste probleem van Cara is alleen: wie kan ze vertrouwen… en wie absoluut niet?


Ga direct naar Drakenstorm 2 – De Verboden Grot op BOL.com.

Recensie over Drakenstorm 2 – De Verboden Grot

De Verboden Grot loopt eigenlijk een beetje synchroon met De Leerling, het eerste deel uit deze reeks. Dat is best bijzonder, aangezien je op deze manier de visie krijgt van verschillende jonge drakenzieners – en het maakt me ook wel nieuwsgierig naar de andere boeken uit deze serie. Persoonlijk sprak dit deel me meer aan, hoewel het paranoïde gedrag van Zilverdief misschien iets te ver gaat zo nu en dan. Het verhaal loopt lekkerder dan het eerste deel. Ik vond het op sommige punten wat kort en summier, ik had echt meer willen weten over de band tussen Jadehart en Tanora, maar dat zit er in dit boek helaas niet in.

Score: 7


Informatie

Titel: Drakenstorm 2 – De Verboden Grot
Auteur:
Illustrator: Danielle Futselaar
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 96
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789025883508
Prijs: 10 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.