logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Drakenstorm: De Drakenleerling, Alastair Chrisholm

In het land van Draconis zijn er geen draken, maar volgens verhalen waren ze er wel… lang geleden. Toen waren mensen en draken vrienden en creëerden ze samen de grote stad Rivven. Een aantal mensen kwamen in opstand tegen de draken en zo ontstond er de Drakenstorm. Na deze felle strijd trokken de draken zich terug uit de mensenwereld. Voor de mannen en vrouwen van Draconis werden ze legendes en mythe, waarbij niemand weet of ze echt zijn… en hoe het conflict is ontstaan.

Tomás en de wereld van draken

Draken Storm is eigenlijk een soort middeleeuws wereldje dat wordt neergezet, compleet met gildes en dorpen zonder moderne voorzieningen. Aangezien Tomás’ vader smid is, zou hij dan ook al snel smid moeten worden. In de smidse van zijn vader smeden ze namelijk Drakenzwaarden, de enige zwaarden waarmee draken verslagen kunnen worden. Niet dat die er zijn, maar toch worden ze regelmatig gevraagd door de leiding van Rivven. Toch komt de toekomst van Tomás er anders uit te zien dan hij had verwacht. Hij ontmoet namelijk een vreemdeling die hem uitnodigt om in de leer te gaan als klerk. Een hele eer, want Klerken staan hoog in aanzien! En zo verlaat Tomás het ouderlijk huis om leermeester te worden bij de klerk Malik.

Drakenzienersgilde

Ook dat verloopt anders dan hij had verwacht. Malik blijkt namelijk lid te zijn van een geheim genootschap, het Drakenzienersgilde – en hem vertelt dat er niet alleen nog draken bestaan, maar ook dat Tomas heeft een heel speciale kracht… hij kan zijn eigen draak oproepen! Maar Tomas staat voor een moeilijke keuze, en hij en zijn draak, IJzerhuid, moeten elkaar leren vertrouwen – en samen moeten ze hun huis redden van een dodelijke dreiging. Zo maak jij in dit boek vooral voorzichtig kennis met de belangrijkste personages, het bestaan van draken en hoe het oproepen ervan in zijn werk gaat. De belangrijkste personages en hun draken in Draken Storm zijn:

  • Tomás – IJzerhuid
  • Kai – Redder
  • Erin – Moker
  • Ellis – Padvinder
  • Cara – Zilverdief
  • Mira – Vonker

Ga direct naar Drakenstorm 1 – De Drakenleerling op BOL.com.

Recensie over Drakenstorm 1 – De Drakenleerling

De Drakenleerling is een kort en bondig fantasyboek dat je meeneemt naar een middeleeuwse fantasiewereld, waar draken niet meer bestaan… of toch wel? Al snel ontdekt Tomás dat hij één van de uitverkorenen is en kan communiceren met draken. Hij wordt naar een geheime school geloodst en leert zo hoe hij dat kan doen. Hij moet leren vertrouwen op zijn eigen draak, IJzerhuid, die hij kan oproepen. Maar… hij moet ook zijn draak geheim zien te houden. Dat blijkt lastiger dan het is. Daarnaast worstelt hij ontzettend met heimwee, hij mist zijn ouderlijk huis enorm. Die thema’s doorklieven het boek, dat wat mij betreft een stuk uitgebreider omschreven mocht worden. Nu lijkt het eerder een inleiding tot het echte verhaal.

Score: 7


Informatie

Titel: Drakenstorm 1 – De Drakenleerling
Auteur:
Illustrator: Danielle Futselaar
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 96
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025882105
Prijs: 13.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.