logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De kronieken van de Zeven eilanden 3: Drakensteen, Mariëtte Aerts

Drakensteen is het derde boek uit De Kronieken van de Zeven Eilanden, waarin de jongen Raben en zijn vriendinnetje (zo mag ik haar inmiddels wel noemen) Calli op een groots avontuur zijn vertrokken om de veiligheid van de mensen op de Zeven Eilanden te waarborgen. Dat doen ze natuurlijk niet door in volle kracht ten strijde te trekken, maar telkens komen ze weer bij een andere partij in handen waar hun gaven leiden tot een kleine wijziging van de koers. Ben je nieuw in de serie? Het eerste deel heette De Heersers van Kir, het tweede deel De Oude Magie. In deze review komen elementen naar voren die het leesplezier van die eerste twee kunnen verlagen… wees gewaarschuwd! Spoiler alert!

Piraten op land

Het grootste element van het boek Drakensteen is wel dat Raben en Calli een groot deel van dit boek op land doorbrengen. Er breekt namelijk muiterij uit op hun piratenschip en wanneer Raben overboord wordt gekieperd komen Calli en een paar andere piraten (waaronder de streephuid Nayari) hem al snel achterna. Via een lange weg komen ze uit bij Nayari’s geboortedorp. Daar leren ze veel van de Drakenrijders over de magische krachten die de draken bezitten. Hier zien ze bevestigd dat alle magische mensen, de heksen, elementalisten, Dwingers en zelfs de drakenrijders, gebruik maken van die magie. Dat schept een band! Maar jammer genoeg hebben de andere volkeren daar weinig boodschap aan.

Alles komt samen

Drakensteen is zo spannend omdat in dit boek de grootste krachten samenkomen. Na hun ontmoeting met de heksen krijgt Calli te maken met Stormblazers. Ze krijgt zelfs les in een paar gevaarlijke technieken. Daarnaast krijgen ze te maken met de Dwingers. Die hebben het immers tot Ing’tassa gehaald en in overleg met de oude Heerser is één van de Zaghramongul, zoals de Dwingers eigenlijk heten, in het huwelijksbootje gestapt met vrouw Shintelle. Zij heeft wat van de mengdrank gedronken van de monnik Himmondar, maar merkt dat de drank een duister neveneffect heeft… iets dat ieder die de drank heeft gedronken bedreigt. De enige die daar een oplossing voor kunnen bieden, zijn de heksen. Maar kun je die wel om een gunst vragen?

Ga direct naar De kronieken van de Zeven Eilanden 3 – Drakensteen op BOL.com.


Recensie over De Kronieken van de Zeven Eilanden 3: Drakensteen

CooleSuggesties topper

Ai, wat is dit toch een spannende serie! In Drakensteen staat heel wat te gebeuren. De poppetjes worden zogezegd klaargezet voor een grote strijd, maar zo ver is het nog niet. Na een bezoek aan Nayari’s geboorteplaats in de Gululu-woestijn hebben we weer een nieuwe uitdaging op handen. De Zaghramongul hebben namelijk een krachtig wapen in handen! Daarnaast spelen er verschillende politieke spelletjes rondom de troon van de Zeven Eilanden, waarbij jonkheer Enzor, de moeder van Raben (Mel) en een paar trouwe gardisten een belangrijke rol spelen. Op naar deel 4!

Score: 9


Informatie

De kronieken van de Zeven Eilanden 3 – Drakensteen,
De Vier Windstreken, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789051165289. Prijs: 17.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.