logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Drakenstad, White Goblin Games


In de magische Drakenstad woedt een felle strijd. De versteende draak Azura, op een verafgelegen heuvel, kan het verschil maken tussen een gewonnen strijd of een verloren gevecht. Lukt het jou om de draak te bevrijden en ondertussen zoveel mogelijk punten te verzamelen? In dit snelle en eenvoudige kaartspel voor twee spelers kun je helemaal losgaan met deze bijzondere onderwaterwereld.

Punten scoren

In het spel Drakenstad is het de bedoeling om de meeste punten te scoren. Dat doe je door kaarten te verzamelen. Welk type kaart maakt niet uit, maar iedere kaart heeft een puntenscore aan de bovenkant staan. Ze leveren je per stuk 1 tot 4 punten op. Het spel is overigens heel eerlijk: je krijgt allebei eenzelfde set kaarten – alleen de achterkant is anders. Die schud je en neemt er vijf kaarten van op handen. Daar zul je het per ronde mee moeten doen – aan het einde van de ronde mag je jouw hand weer aanvullen tot vijf.

Soorten kaarten

Iedere set kaarten uit Drakenstad bestaat uit negen verschillende soorten kaarten. In je beurt mag je zoveel kaarten spelen als je maar wilt, zolang ze maar van 1 soort zijn. Iedere kaartsoort heeft een eigen plekje op het spelbord, dat maakt het spel zo makkelijk. Je legt ze simpelweg neer op de daarvoor bestemde plek. Bij sommige kaarten gebeurt er niets wanneer je ze speelt, bij het spelen van andere kaarten mag je andere kaarten van het bord pakken – dat is je winst voor die ronde. Het strategische element zit hem in dat neerleggen en wegpakken: bij sommige kaartsoorten mag je pas kaarten pakken wanneer er twee of drie kaarten van die soort in liggen. En het maakt niet uit of die kaarten van jou of van je tegenstander zijn! De stappen van het spel zijn:

  1. Speel één of meerdere kaarten van één soort
  2. Handel eventuele effecten af / verzamel kaarten
  3. Vul je hand weer aan tot en met vijf kaarten

Extra uitdaging van Drakenstad

Hoewel de spelregels van het ‘standaard’ spel wel heel eenvoudig zijn (te eenvoudig, naar mijn smaak) kun je wat meer de diepte in met aanvullende regels. Die maken het spel een stuk leuker en interessanter, omdat ze simpelweg een extra laag toevoegen. Zo kun je kiezen voor de spelmodi Prognose en Magische zeeschelpen. Bij Prognose mag je 8 kaarten op hand nemen in plaats van 5. Drie kaarten daarvan leg je afgedekt opzij. Als je jouw hand aan het einde van een spelronde mag aanvullen, mag je kiezen om kaarten te trekken vanuit je trekstapel, of vanuit die drie kaarten. Magische Zeeschelpen geeft je toegang tot vijf schelpen. Die hebben ieder een andere functie, welke symbolisch staan afgebeeld. Zo is er een schelp die je drie nieuwe kaarten laat trekken aan het begin van je ronde, waarna je er drie mag afleggen, of meteen nog een beurt mag uitvoeren. Dat levert een bijzonder strategisch voordeeltje op! Je mag iedere schelp echter maar één keer per spel inzetten.

Ga direct naar Drakenstad op BOL.com.


Recensie over Drakenstad

Drakenstad is een spel dat strategie vermengd met een grote dosis geluk. Je spel laat zich namelijk bepalen door de kaarten die je trekt. De regels zijn eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Na het lezen ervan wordt het spel geleid door het spelbord, wat prettig is als je het spel een tijdje niet hebt gespeeld. De uitvoering is heel sfeervol, maar we zijn wel blij met de twee extra spelvarianten, die leggen een extra strategisch laagje over Drakenstad heen.

Score: 7


Informatie

, White Goblin Games
Genre: kaartspel, Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.