logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Drakenrijders op Playmobil


Drakenrijders van Berk

Binnenkort zullen er vuurspuwende draken in het luchtruim van het PLAYMOBIL-universum rondvliegen. Het populaire speelgoedmerk heeft vandaag een licentiesamenwerking aangekondigd met DreamWorks Animation voor ‘Hoe tem je een draak’, met een verzameling originele PLAYMOBIL-sets die in de zomer van 2017 worden uitgebracht. In de PLAYMOBIL-productlijn van 2017 zijn voor het eerst licentiespeelsets opgenomen die zijn geïnspireerd op een bekend amusementsproduct.

Het verhaal van de jonge Viking Hikkie en zijn onwaarschijnlijke vriendschap met een draak heeft zijn weg gevonden naar bioscopen en schermen over de hele wereld. De spannende avonturenreeks is zeer geliefd bij zowel gezinnen als recensenten vanwege het originele verhaal en de sterke boodschap. ‘Hoe tem je een draak’ is onder een brede groep jongens en meisjes van 3 tot 11 jaar uitgegroeid tot een succesvolle top 10-licentie voor DreamWorks Animation. PLAYMOBIL brengt deze fantasiewereld nu tot leven met het geliefde spelsysteem, dat overal ter wereld enorm populair is bij kinderen in deze doelgroep.

De nieuwe Draken-sets van PLAYMOBIL worden een “must have” voor alle fans van Hikkie, draak Tandloos en de drakenrijders van het eiland Berk. Kinderen kunnen straks samen met hun favoriete personages bekende en nieuwe avonturen beleven in hun eigen speelkamer. PLAYMOBIL staat bekend om zijn oog voor detail en zijn unieke spelprincipe, dat de fantasie en creativiteit van kinderen prikkelt. De vrolijke figuren, die over meerdere talenten beschikken, overwinnen allerlei uitdagingen. De bekende 7,5 cm grote speelmaatjes komen nu voor de spannende taak te staan om wilde – maar bovenal vriendelijke – draken te gaan temmen!

Speelgoed en spellen koop je bij:

“We vinden het geweldig om de wereld van ‘Hoe tem je een draak’ tot leven te brengen als PLAYMOBIL-speelgoed. Het fantastische verhaal met de leuke personages en het waanzinnig mooie landschap, dat is perfect voor uren rollenspelplezier”, zegt Silke Heinrich, lid van de raad van bestuur bij PLAYMOBIL. “We zijn erg blij om samen met DreamWorks een nieuwe lijn speelgoedsets te lanceren met zo’n sterke aantrekkingskracht op onze gezamenlijke doelgroep. We denken dat de Draken-producten de passie van onze bestaande fans nog verder zal aanwakkeren en tegelijkertijd nieuwe kinderen zal uitnodigen om de voordelen van het spelen met PLAYMOBIL te leren kennen.”

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.