logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De drakenoppasser viert feest – en hoe!

de drakenoppasser viert feest

De drakenoppasser viert feest is inmiddels het derde leesboek over Eddie, een jongen die soms wel heel bijzondere huisdieren heeft… draken! Ook in dit boek, dat geschreven is voor beginnend lezers, beleeft Eddie weer spannende avonturen. Let trouwens wel op, want dit boek bestaat niet uit één maar twee verhalen! Naast het verhaal uit de titel lees je namelijk halverwege het verhaal ‘De drakenoppasser op speurtocht’.

Mailcontact

Het grappige van de boeken van de Drakenoppasser – dus ook het boek De drakenoppasser viert feest – is dat het helemaal geschreven is als één lange mailwisseling. Eddie mailt namelijk nog al graag met zijn oom, die twee draken heeft. Die draken worden nog al eens naar Eddie gestuurd, zodat hij er op kan passen. Oom Mart is namelijk vaak op reis om spannende avonturen te beleven, en om de oude Ziggy en de kleine Arthur alleen thuis te laten… dat is niet altijd een goed plan. Hoewel ze ook bij Eddie thuis zorgen voor de nodige herrie…

Jarige job

In het hoofdverhaal is Eddie jarig. Hij geeft een groot feest voor zijn vrienden, en ook oom Mart is uitgenodigd – als hij het al red om te komen. De draken zijn in ieder geval al wel bij Eddie en zijn moeder, en ook Gordon, mama’s vriend, is van de partij. Jammer genoeg is de goochelaar wat minder enthousiast over het feestje. Die krijgt de schrik van zijn leven als de altijd hongerige Ziggy zijn goochelkonijn in één hap opeet! De drakenoppasser viert feest, maar krijgt nu dus wel een probleempje voor zijn kiezen.

Niet blij

Het mag duidelijk zijn: hoewel Eddie helemaal verzot is op de draken is zijn moeder niet altijd blij met de grote beesten. Ze zijn dan ook best wel groot en lomp, eten alles op wat los en vast zit en spuwen zo nu en dan vuur… niet echt huisdieren voor een normaal huis, zoals je zult begrijpen. En al die avonturen mailt Eddie aan zijn oom Mart, die tussen alle spannende avonturen in zo nu en dan terugmailt. Een bijzonder grappige manier van schrijven, die wel een beetje lijkt op de dagboek-manier van schrijven die je uit graphic novels zoals Tom Groot of het Leven van een loser kent. Maar dan met draken – dus stoerder!

Informatie

De drakenoppasser viert feest, Josh Lacey

 

Illustrator: Gerry Parsons
Van Holkema en Warendorf, 124 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000349968. Prijs: 9.99 euro.

Ga direct naar De Drakenoppasser viert feest op BOL.com.


Recensie over De Drakenoppasser viert feest

Een grappig verhaal over een jongen die zo nu en dan op de draken van zijn oom Mart mag passen. Dat lijkt een flinke opgave, en dat is het ook! De draken zorgen vaak voor wat herrie en rumoer in het huis van Eddie, zoals je kunt verwachten. Grappig is dat het boek bestaat uit mails van Eddie naar zijn oom. Duidelijk geschreven, met heldere illustraties.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.