logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dragon Quest Monsters: The Dark Prince


Als je aan games denkt waarbij je monsters moet vangen, denk je al snel aan Pokémon natuurlijk. Toch zijn er ook genoeg andere franchises die succes hebben binnen het monstwereldje. Zo introduceerde Dragon Quest in 1992 het vangen van monsters in Dragon Quest V, wat in 1998 uitgroeide tot de serie Dragon Quest Monsters.

Dragon Quest Monsters

Hoewel veel gamers onbekend zijn met de gameserie (hier heeft het nooit echt goed aangeslagen), bewijst The Dark Prince absoluut dat de serie de moeite wel waard is. En onthoud daarbij dat deze game niet eens de diepte ingaat zoals de oude games dat wel deden: als je de originele titels met deze vergelijkt, zou je The Dark Prince zelfs vlak en summier kunnen noemen. Ken je de oude serie niet? Dan heb ik niets gezegd en is er genoeg om je te vermaken!

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Het verhaal van Dragon Quest Monsters: The Dark Prince speelt zich af vóór Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen en volgt de jonge Psaro voordat hij de slechte Manslayer werd. Je leert deze monster-mens kennen toen hij nog maar een kind was, waarbij je verschillende traumatiserende en tragische gebeurtenissen in zijn jonge leven meemaakt. Tja, eigenlijk is het dan ook wel logisch dat hij een hekel heeft aan mensen! Na aandringen van zijn moeder (gebruik je macht voor het goede!) besluit hij wraak te nemen op zijn vander Nadiria, heerser van de onderwereld. Psaro wordt verslagen en vervloekt, waarna hij andere monsters geen kwaad meer kan doen. Toch is er een loophole: Psaro volgt een monstertraining en geeft zijn onderdanen vervolgens opdracht om het vuile werk voor hem op te knappen om het tegen zijn vader op te nemen.

Merchandise koop je bij:

Niet te duister

Dat klinkt allemaal vrij heftig, maar wees gerust: het verhaal is verontrustender dan de uitwerking! Het is en blijft een Dragon Quest-game, met dito sfeer en vibes. Sterker nog: fans van de games zullen een aantal bekende gezichten en locaties voorbij zien komen, wat een leuke twist is. Ben je niet bekend met de gamereeks? Geen nood: het zijn enkel leuke knipogen naar de fans! De basis van het spel bestaat uit het verkennen van een open gebied waar je een team monsters vangt en traint, het in een turn-based gevecht tegen vijanden opneemt in toernooien en aan het einde van kerkers een eindbaas tegenkomt om te verslaan. Dat doe je keer op keer, telkens tegen nieuwe vijanden en sterkere tegenstanders… maar ook met nieuwe en sterkere monsters in jouw team. Ieder gevecht levert namelijk XP op, en met ieder leven verdien je punten die je kunt inzetten in een skill-tree. Zo krijgen je monsters nieuwe en betere vaardigheden!

Monsterpedia

In totaal kun je meer dan 500 monsters (!) toevoegen aan je Monsterpedia. Gebruik de verschillende statistieken met zorg, zo maak jij het best mogelijke team. Je vangt monsters trouwens door ze met je andere monsters te benaderen. Daarbij vallen jouw actieve monsters het nieuwe monster aan in een soort machtsvertoon. Het is dan aan het nieuwe monster om zich bij je te voegen… of niet. Sterkere monsters zullen er eerder van afzien dan zwakkere monsters, zoals je zult begrijpen. Soms zul je dus een paar pogingen nodig hebben om ze ervan te overtuigen. Daarnaast kun je monsters werven door twee monsters van level 10 samen te voegen. Daarmee vormen ze een nieuw monster, die je soms ook alleen op die manier kunt verkrijgen.


Ga direct naar Dragon Quest Monsters: The Dark Prince op BOL.com.

Recensie over Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince zet een bijzondere combinatie van elementen neer, waardoor het een bijna verslavende werking heeft. Het verkennen van nieuwe gebieden, het vangen van monsters en het verdienen van skillpoints is een super toffe combi. Het zorgt allemaal voor een ervaring die voelt alsof het alleen maar beter wordt naarmate het spel vordert. Toch zijn er wat minpunten: Visueel gezien houdt Dragon Quest Monsters: The Dark Prince zich aan de eerdere games, waardoor omgevingen er wat saai uitzien. De monsteronderwerpen variëren van kinderlijk tot geweldig, met gekke ledematen en koppen. Grafisch gezien zijn er dus heel wat punten waarop winst behaald kan worden.

Score: 8


Info

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince
Uitgever: Square Enix
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 49,49 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.