logo-liggend-wit-donkerblauw

Dragon Quest Builders maakt Minecraft spannend


pub004_westernkeyart_cg_logo Dragon Quest. Die naam heb je vast wel eens voorbij horen komen. Het is zo’n serie games die al tientallen jaren terug gaan. Toen computers nog met twee man opgetild moesten worden, dat tijdperk. Een serie stoere RPG-games, die met Dragon Quest Builders toch een andere weg inslaan.

De geschiedenis in

Het verhaal begint met rijk Alefgard, dat jaren geleden in duisternis is gestort toen de held die de verschrikkelijke Drakenheer – de heerser over alle monsters – moest verslaan, werd bedrogen en zich bij de Drakenheer aansloot. Via magie werd de mensheid door de wind verspreid en beroofd van de kracht om te bouwen. Mensen durven zelfs niet meer aan bouwen of creativiteit te denken! Tot er een nieuwe held opstaat die het lot tart. Iemand die op pad durft te gaan om de kracht van de creatie terug te geven aan de mensen van Alefgard! Jij, bijvoorbeeld. Als het je tenminste lukt om de Drakenheer eens en voor altijd te verslaan! springtide-sprinkles-recipe

Bouwend overleven

Ook in het spel Dragon Quest Builders is het de bedoeling dat jij de verwoeste wereld opnieuw gaat opbouwen. Jij speelt namelijk de uitverkoren held die als enige overlevende nog de kracht heeft om te bouwen. Die vaardigheden zul je moeten ontwikkelen: je krijgt ze niet zomaar! Al vanaf het moment dat je je een weg hebt gebaand uit de grot leer je steeds meer over het delven van grondstoffen en hoe je ze kunt gebruiken. Dat deel van het spel lijkt natuurlijk ontzettend veel op Minecraft, alleen heb je bij dit spel het grote voordeel dat je niet doelloos bouwt en creëert of overleeft in een wereld vol monsters, maar dat je overleeft in een wereld vol monsters terwijl je druk bezig bent met het voltooien van diverse missies en opdrachten. Dat geeft je een doel en een bestemming, twee elementen die ik eerlijk gezegd wel mis bij Minecraft. Hoewel Dragon Quest op het gebied van grondstoffen delven, combineren en gebruiken erg veel weg heeft van Minecraft (het maakt zelfs gebruik van vierkante blokken) is de rest van de vormgeving veel cooler en hipper, zoals je bij een Japanse manga game mag verwachten. battlehordesoffearsomemonsters

Missies knokken en ontdekken

Daarnaast heeft het nog meer elementen van een goede RPG voor je in petto. Zo hoort een stevig potje knokken er natuurlijk helemaal bij, en ook dat ontbreekt niet in Dragon Quest Builders. Je zult de nodige vijanden tegen het lelijke lijf lopen en moeten verslaan. Wees gewaarschuwd, want Dragon Quest staat niet bepaald bekend om zijn eenvoudige gevechten! De echte ervaringspunten waarmee je jouw karakter kunt upgraden krijg je echter door het bouwen en upgraden van je kasteel en van het uitvoeren van missies en opdrachten. Zo is de waarde van je kasteel medebepalend voor het level van je personage: hoe meer kamers en hoe luxueuzer ze zijn ingericht des te hoger jouw niveau zal zijn. Ook wordt je regelmatig op pad gestuurd om opdrachten uit te voeren, zoals het vinden van bepaalde materialen of het brouwen van speciale drankjes. Die opdrachten zijn niet altijd even goed voorgekauwd, zodat je zelf ook nog mag nadenken.

Werelds spel

Dragon Quest Builders is echt een te gek spel om je tanden in te zetten. Je begint in een kleine omgeving waar je jouw kasteel kunt uitbreiden en waar langzaamaan steeds meer mensen in komen wonen (die je dingen leren en uitleggen bovendien), maar door de vele missies zul je ontdekken dat je leeft in een bijzonder uitgebreide wereld vol eilanden die je kunt ontdekken. Pak je landkaart er dus maar bij, trek je wandelschoenen aan en slijp je zwaard vast goed scherp. Je zult ze alle drie nodig hebben om alle missies tot een goed einde te volbrengen! Daarbij krijg je van het spel alle vrijheid om ondertussen te bouwen en te slopen wat je wilt.

Informatie

Dragon Quest Builders, PS4 Square Enix. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 54 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.