logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dragon Ball Z: Kakarot


Toegegeven: van Dragon Ball Z moet je toch wel houden. De een smult van de hectische en chaotische avonturen, de ander kan minder goed tegen het (laten we eerlijk zijn) hysterische Japanse gedoe. Ikzelf hang er een beetje tussenin, om eerlijk te zijn. Ik vind de verhaallijnen best amusant, de gevechten episch, maar vind die overdreven expressies simpelweg too much. Op een goede dag smul ik er van, op een onrustige dag loop ik d’r snel aan voorbij.

Chaos alom

Het chaotische element van de Dragon Ball Z animatieserie komt absoluut terug in DBZ Kakarot. Het is een game dat zo’n beetje het begin van de Dragon Ball Z vertelt, met harde RPG-elementen en een gedegen verhaal. Zo leer je langzamerhand wie je teammates zijn en wie je tegenstanders zijn, hoe je jouw krachten het beste kunt inzetten (en hoe je ze kunt combineren met die van je vrienden).

Sidequests

Maar er is veel meer dan dat, want alleen met een goed verhaal kom je d’r natuurlijk niet. Er zijn ook tal van side-quests, waarbij je orbs kunt verzamelen om jezelf te upgraden. Bovendien kun je trainen in tal van verschillende ruimtes om je technieken te verbeteren. De verdiende orbs kun je bijvoorbeeld gebruiken om je vaardigheden te verbeteren in een indrukwekkende skill tree – en niet alleen die van je hoofdpersonage, maar ook van de andere karakters die je ter beschikking hebt. Bij een aantal technieken moet je bewijzen dat je ze waard bent, door ze een speciaal trainingsgebied goed te gebruiken tegen unieke tegenstanders. Je krijgt het niet zo maar cadeau!

Luchtgevechten

Het bijzondere van DBZ Kakarot is wel dat alle gevechten zich in de lucht plaatsvinden. Ze zijn niet heel erg moeilijk, je wordt best wel bij het handje genomen om alle technieken goed uit te voeren en je vijanden te verslaan. Na een tamelijk overweldigende tutorial blijken te gevechten namelijk best vanzelfsprekend: het is een kwestie van het goed inzetten van je speciale aanvallen, daar komt het top neer. En die gebruik je met het rondje en het vierkantje. Geen combo’s nodig, zoals in andere vechtgames! In het spel lijkt het dan ook eerder te gaan om de verhaallijnen en het verbeteren van je skills dan om het uitdagende vechters-element.

Ga direct naar Dragon Ball Z: Kakarot op BOL.com.


Recensie over DBZ Kakarot

Dragon Ball Z: Kakarot is een leuke en vooral chaotische vechtersgame die draait om de karakters van Dragon Ball Z. Leuk voor de newbies, maar vooral een feest van herkenning voor fans van de serie. De game ziet er mooi uitgewerkt uit, geheel in stijl van de animatieserie, met chaotische en hectische luchtgevechten. Echt moeilijk zijn die gevechten niet, en dat is jammer. De game lijkt zich vooral te richten op jonge fans van de televisieserie. Voor die doelgroep is het absoluut genieten!

Score: 7


Info

Dragon Ball Z: Kakarot, Bandai Namco Entertainment
PS4, XBOX One, actie.
Prijs: 55 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.