logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dr. Oetker introduceert zoete chocoladepizza in Nederland


Chocoladeliefhebbers opgelet! Dr. Oetker introduceert een heerlijk zoete chocoladepizza: Ristorante Dolce al Cioccolato. Deze pizza heeft een krokante, dunne bodem, een smeuïge chocoladesaus en drie smaakvolle chocoladetoppings. De nieuwe variant binnen de Ristorante range van Dr. Oetker staat garant voor intens chocoladeplezier en is vanaf begin november in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Duitsland had in april de primeur en in België kunnen pizza- en chocoladeliefhebbers sinds begin oktober genieten van Ristorante Dolce al Cioccolato. In beide landen is deze chocoladebeleving in pizzavorm een doorslaand succes. Dr. Oetker breidt nu ook haar assortiment in Nederland uit en verwacht dat deze guilty pleasure ook hier in de smaak zal vallen.

Samen smullen

Het fijne melkchocoladeschaafsel, de witte chocoladestukjes en de pure chocoladedruppels op de krokante pizzabodem smelten in de oven en zorgen al bij de eerste hap voor een heerlijke chocolade-explosie in de mond. Ristorante Dolce al Cioccolate is lekker als dessert of als tussendoortje en laat zich makkelijk delen.

Verrassende combinaties

De zoete pizza is heel goed te combineren met diverse ingrediënten. De warme chocoladepizza is heerlijk met aardbeien, versgemalen peper en basilicumblaadjes. Of – verrassend – als bodem voor een lekkere kwarktaart. De chocoladepizza valt zeker ook in de smaak bij kinderfeestjes. Met gekleurde versieringen zoals Dr. Oetker regenboogfantasie en zachte parels
is de zoete pizza een vrolijke traktatie. Variatierecepten zijn te vinden op www.oetker.nl.

Makkelijke bereiding

Net als alle andere pizza’s kan de Ristorante Dolce al Cioccolato direct uit de vriezer in een voorverwarmde oven (200˚ C elektrisch, 180˚ C hete lucht) gebakken worden. Na 11 minuten zet je je tanden in deze zoete lekkernij. Makkelijker kan het niet. Wel even opletten dat je de pizza niet langer dan de aangegeven bereidingstijd in de oven laat staan, want dan kan de chocolade bitter worden.

Verkrijgbaarheid

Ristorante Dolce al Cioccolato is vanaf week 44 te vinden in het vriesversvak bij Albert Heijn. De consumentenadviesprijs is € 2,99.

www.oetkerweb.nl/ristorante-dolce-al-Cioccolato/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.