logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Douchetips voor een stralende huid

Raindance_select_E_120_handdouche_chroomOm je te helpen bij de kickstart van jouw schoonheidsritueel, geven we je graag een paar douchetips die bijdragen aan het behoud van een gezonde huidconditie.

Wist je dat…

Je huid zich elke 28 dagen helemaal vernieuwt?
Je lichaam voor 50% uit water bestaat? Een kwart daarvan zit in je huid!

5 tips voor een gezonde huid na het douchen

1. Ga voor lauwwarm water. Een hete douche kan heerlijk zijn, zeker op koude dagen, maar te warm water droogt je huid uit. De hitte tast de natuurlijke vochtbalans aan, waardoor je een droge huid kunt krijgen.

2. Houd het kort. Langdurige blootstelling aan water kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Ter bescherming: vermijd een douchebeurt die langer dan vijf minuten duurt. Kort douchen is ook beter voor het milieu.

3. Blijf hydrateren. Gebruik altijd een verzorgende douchecrème, ook al is het maar een korte douchebeurt. Zo blijft je huid schoon, fris en ook goed gehydrateerd. Dove douchecrèmes bevatten hydraterende en voedende bestanddelen die ervoor zorgen dat je huid tijdens het reinigen zijn natuurlijke lipiden behoudt.

4. Gebruik eens een scrub. Het lijkt misschien een zomerklus, maar scrubben is het hele jaar door een goed idee. Bijvoorbeeld met de nieuwe Dove Gentle Exfoliation douchecrème. Door het bovenste laagje dode huidcellen regelmatig te verwijderen, blijft je huid fluweelzacht. Gebruik een speciale scrubhandschoen of -borstel voor de plekjes waar meer huidcellen opgehoopt zitten, zoals je ellebogen, knieën en hielen.

5. Massagemoment. Verwen je huid tijdens het douchen met een doe-het-zelf- massage. Het zorgt voor ontspanning en stimuleert de bloedcirculatie in de huidlagen. Dat heeft een gunstige invloed op je huidconditie. Tip: strijk de douchecrème in lichtdrukkende cirkelbewegingen over de huid.

[Beauty_Shop]

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.