Boek recensie: Doris de Dappere en de vloek van de wabbers


Geplaatst

in

door

Doris de Dappere en de vloek van de wabbers

Doris woont in een kasteel, maar niet zomaar een kasteel; nee, ze woont samen met een heel groot geheim. Ze woont bij haar oom Ivan en tante Esmeralda en krijgt elke verjaardag een eigen kamer waar ze alles mag doen wat ze maar wil. Ze mag alleen niet naar buiten van haar oom en tante. Eigenlijk mag ze helemaal niks. Alleen maar in haar tuinkamer, verhalenkamer, oorlogsvoeringkamer en al haar andere kamers spelen. Ze mag niet naar buiten van haar oom en tante omdat er wabbers in het bos leven, en wabbers eten kinderen op. Doris de Dappere en de vloek van de wabbers? Dat zou geen goede combinatie zijn. Doris gelooft echter niet in wabbers, omdat niemand ze ooit heeft gezien. Ze vindt haar verhalenkamer het leukst want dan komt er iemand een verhaal naspelen of vertellen, maar de oorlogsvoeringkamer vindt ze ook wel leuk, want daar mag ze met messen werpen. Maar de buitenwereld lonkt… en als ze hoort dat er een leger op komst is om haar, de koningin, te vermoorden, is haar plan snel klaar. Ze moet er op uit!

Bijzonder avontuur

Wanneer Doris de Dappere besluit om de vloek van de wabbers voor lief te nemen en de buitenwereld te gaan verkennen, maakt ze al snel een aantal vrienden en beleeft ze grappige en spannende avonturen. Want je kunt wel denken dat zo’n vloek niet waar is, zeker weten doe je het natuurlijk niet! Maar wat kan haar nu helemaal gebeuren? Samen met haar trouwe vrienden Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze kan ze alles aan! En zo beleeft ze een aantal spannende momenten in die wonderlijke wereld vol simpele logica, droge humor en grappige details. Zo is de schrijver waarschijnlijk best wel fan van billen en scheten. Je komt ze overal tegen: zelfs in namen! Over de kleinste dingen is nagedacht, waardoor je soms helemaal op het verkeerde been wordt gezet.

Magisch randje

Dit spannende avontuur speelt zich af in een fantasiewereld, waar alles kan. Het staat vol kastelen en ridders, en met een magiër als Wilfred in de buurt zou het zomaar kunnen dat Doris de Dappere magische krachten heeft waar ze nog niets van weet. In dit avontuur staat de ontdekking van de wereld echter centraal, de rest is voor later zorg. Eerst moet ze ontdekken wat er nu allemaal aan de hand is. Is ze echt een koningin? En waarom wil iemand haar vermoorden? Langzaam maar zeker vallen de stukjes op hun plek en ontdekt ze diepe geheimen in het kasteelleven.

Ga direct naar Doris de Dappere en de vloek van de wabbers op BOL.com.


Recensie over Doris de Dappere en de vloek van de wabbers

Doris de Dappere is een meid die je niet zomaar over het hoofd zult zien. Niet door haar flinke bos krullen, maar ze zorgt ook wel dat ze voorop staat. In dit fantasierijke avontuur vol ridders en kastelen maakt ze heel wat dingen mee. De tekeningen zijn grappig, maar de grappen zijn soms wel wat flauw. De woordgrapjes zijn niet altijd even slim… of juist iets te doordacht. De vele billen- en schetengrapjes zorgen wel voor een glimlach zo nu en dan.

Score: 7


Informatie

Doris de Dappere en de vloek van de wabbers,
Illustrator: Cherie Zamazing
Uitgever: Billy Bones, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789463850049. Prijs: 16.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s