logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Dora and the Lost City of Gold

Dora (Isabela Moner, ook bekend van Instant Family) heeft haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht. Daar kent ze van de hoed en de rand. Alle dieren, bomen, gevaren en geheime plekjes zijn bekend terrein voor haar. Het liefst zou ze een schatzoeker worden, net als haar ouders. Maar als die ineens achter het geheim van de Gouden Stad komen, willen ze liever niet dat Dora met hun mee gaat… het is simpelweg te gevaarlijk. En dus wordt ze naar haar neef Diego gestuurd, die in De Grote Stad woont. Een heel andere ervaring voor Dora, die zich maar moeilijk kan aanpassen aan die nieuwe situatie.

Avontuur

Dankzij de begeleiding van Diego gaat het Dora stiekem prima af. Oké, ze maakt niet heel veel vrienden, maar een aantal kinderen weten haar te dogen. Ze heeft regelmatig contact met haar ouders. Wanneer die communicatielijnen echter verbroken worden, vreest Dora het ergste. Gelukkig komt onze Dora in een lastig parket, wanneer ze tijdens een excursie samen met een paar klasgenoten wordt gekidnapt en naar de Jungle wordt weggevoerd. Criminelen hebben Dora’s hulp nodig om de Lost City Of Gold te vinden! Nu is Dora helemaal in haar element en is het aan haar om samen met het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg) en een groep tieners te overleven in deze benarde situatie. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Ga direct naar Dora and the Lost City of Gold op BOL.com.


Recensie over Dora and the Lost City of Gold

CooleSuggesties topper

Dora gaat al heel wat jaren mee. De eerste tekenfilms zijn al in 1999 gemaakt, vanaf 2003 zijn ze in ons land te zien. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, maar is vooral leuk als je ook bekend bent met de tekenfilmserie. Hij groeit als het ware met je mee, het is namelijk een volwaardige actiefilm met heel vette knipogen naar de tekenfilmserie, van de taallesjes (oorspronkelijk van Engels naar Spaans), de pratende aap Boots en natuurlijk Rugzak. Dat Diego een bijrol heeft gekregen is natuurlijk tof, hoewel er weinig van zijn geschiedenis in naar voren komt. Een erg stoere actiefilm waar je heel wat bij kunt lachen. Een aanrader!

Score: 9


Informatie

Titel: Dora and the Lost City of Gold
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 102 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Cora van der Bijl avatar
  Cora van der Bijl

  Wow duimen super gaaf

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 3. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 4. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!!

 5. Will avatar
  Will

  Heb meegedaan

 6. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 7. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.