logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Doom Patrol seizoen 2

Doom Patrol seizoen 2

In het tweede seizoen van Doom Patrol zien we nieuwe avonturen van ’s werelds meest ongeregelde groepje superhelden. Doom Patrol is een beetje de kritische noot op de eigen superheldenwereld, met alle donkere humor die daar perfect bij past. De serie neemt eigenlijk zijn eigen genre compleet op de hak – en doet dat met verve. Cliff Steele als Robotman, Larry Trainor als Negative Man, Rita Farr als Elasti-Woman, Crazy Jane en Victor Stone als Cyborg zijn weer terug om de wereld te redden. Tenminste als ze een manier kunnen vinden om volwassen te worden …. Doom Patrol seizoen 2 is vanaf 17 maart te koop in de winkels.

Ga direct naar Doom Patrol S2 op BOL.com.

Doom Patrol seizoen 2

De absurde superhelden van DC Universe keren terug om de wereld te redden. Tenminste, als ze erin slagen om volwassen te worden… letterlijk en figuurlijk. Onze disfunctionele helden moeten zich niet alleen over hun trauma’s en mislukkingen heen zetten, maar ook samenwerken wanneer de aarde bedreigd wordt door de mysterieuze krachten van een nieuw familielid. Toch is dit seizoen wat grimmiger en duisterder dan het eerste seizoen – kijk die trouwens vooral eerst, voor je aan dit tweede seizoen begint. De personages worden namelijk in een rap tempo aan je voorgesteld en de serie neemt je niet aan de hand mee om je alle geheimen aan te wijzen!

Team in puin

De Doom Patrol ligt in dit seizoen helemaal psychologisch in puin, als dat nog erger kon. Dat komt deels door de onthulling van Niles in het vorige seizoen, waarbij ze ontdekten hoe ze hun ongewenste krachten kregen. Ook deels door de komst van Niles’ dochter, Dorothy, die tegen zichzelf beschermd moet worden tegen haar onvoorspelbare krachten. Cliff Steele, ook bekend als Robotman (Brendan Fraser), kan zijn woede en verdriet niet verwerken. Hij lokt ratten met kaas om zijn emoties te verwerken. Jane (Diane Guerrero) is gespannen en brengt haar dagen door in een nevelzone, waardoor ze haar gevoelens kan verdoven. Ze verdooft daarmee ook de rest van haar 64 persoonlijkheden, een situatie waartegen ze steeds meer protesteren. Larry krijgt flashbacks van het gezinsleven dat hij achterliet en confronteert zijn tekortkomingen als echtgenoot en vader. Vic Stone (Joivan Wade), ook bekend als Cyborg, vecht ook tegen zijn trauma’s, die voortkomen uit zijn vroegere gewelddaden.


Ga direct naar Doom Patrol, seizoen 2 op BOL.com.

Recensie over Doom Patrol, seizoen 2

Doom Patrol, seizoen 2, is een stuk grimmiger en neerslachtiger dan het eerste deel. Er is meer aandacht voor de ontwikkelingen die de verschillende personages doormaken, maar eerlijk gezegd blijven die behoorlijk lang in een vlaag van zelfmedelijden hangen. De onderlinge conflicten draven door, waardoor er wat minder ruimte is voor de humor uit het eerste seizoen. Desondanks krijg je wel een diepere kijk in de psyches van de verschillende personages. Niemand is echt goed of slecht, iedereen heeft zo zijn momenten. Dat maakt de vreemde schepsels des te menselijker!

Score: 7


Informatie

Titel: Doom Patrol, seizoen 2
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 443 minuten
Genre: actieserie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.