Donor is een Robin Cook-thriller over een bizar medisch centrum

donorRobin Cook is één van de grote namen als het gaat om thrillers binnen het medische circuit. In het breedste gebied van het woord, van virus tot rare transplantaties, Robin Cook weet zich er in te verdiepen en er een bizar en spannend complot omheen te bedenken. Zo ook in het spannende boek Donor. Daarin leef je mee met de jonge Lynn Peirce, een vierdejaars studente geneeskunde.

Lynn op onderzoek

In het begin van het boek lijkt Lynn alle touwtjes in handen te hebben, ze heeft alles onder controle. Tot het moment dat haar vriend Carl Vandermeer wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een standaard operatie. Het fixen van een gescheurde knieband. Helaas wordt hij niet wakker uit zijn narcose, wat wel vreemd is voor een jonge, gezonde man. Lynn kan het dan ook geen plekje geven en besluit op onderzoek uit te gaan. Als studente heeft ze stiekem toegang tot heel veel bronnen, en die zal ze allemaal inzetten!

Te diep

Samen met haar mede-student, Michael Pender, gaat ze steeds dieper graven, waarbij ze heel bizarre ontdekkingen doet. Die hebben te maken met het medisch centrum dat gelegen is naast Mason Dixon medisch-centrum, het ziekenhuis waar ze stage loopt. Dit centrum, Shapiro, fabriceert experimentele medicijnen en bewaakt mensen die als kasplant door het leven moeten. Met al die mensen, die niets meer te zeggen hebben, heeft Shapiro een leger van mogelijkheden ter beschikking om vrij te experimenteren en te oogsten… de vraag is of Lynn er goed aan heeft gedaan om dat te ontdekken. Ze wordt namelijk al snel met de dood bedreigd!

Verhalend

Zoals je gewend bent is ook het boek Donor heel verhalend verteld. Met veel sfeermakers en omschrijvingen van de omgeving, maar ook teruggrijpend naar het verleden. Leuk en sfeermakend, maar vaak ook totaal overbodig. Bij alles wat je leest (tenminste… ik dan) vraag ik me af of ik de informatie moet onthouden of niet. Ook zijn opmerkingen als “zoals ze later ontdekte had ze dit beter niet kunnen doen” een beetje overbodig en niet echt nieuwsgierig makend.

Conclusie over Donor

Een spannend verhaal dat ontzettend duikt in de medische wereld. Robin Cook laat zijn medische kennis goed gelden, maar de manier van vertellen is wat apart – in de verleden tijd, als een soort getuigenverslag. Door: Waardering: Donor krijgt 3,5 van de 5 punten.

Informatie

Donor, AW Bruna, 348 pagina’s, paperback.
Prijs: 19.99 euro. ISBN: 9789400507531
 

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.