logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Donkerdrif, Deon Meyer

In het zevende boek van Deon Meyer krijg je weer een bijzondere zaak onder ogen van politie-agent Bennie Griesel. En niet zo maar een zaak: Eentje die hem wel eens zijn hele carrière kan kosten! Bennie Griesel en zijn compagnon, Cupido, zijn namelijk in de val gelokt bij het oppakken van een bende bankovervallers. Door allerlei misverstanden en de hectiek van het gevecht zijn ze hun boekje te buiten gegaan en verplaatst naar Stellenbosch, een uithoek waar normaliter niet gebeurd.

Toch spanning

Toch vinden ze iets om zich in vast te bijten. Ze horen van de vermiste Callie de Bruin, een briljante student met een buitengewone interesse in computers, die op onverklaarbare wijze verdwijnt en slechts een spoor van geld achterlaat. Ze moeten het digitale spoor volgen en ontdekken zo bizarre investeringen, omkopingen en misbruik van financiële middelen. Dat leidt hen ook naar de aantrekkelijke makelaar Sandra Steenberg, die knieën diep in de schulden zit. Ook zij is voor het karretje gespannen door oplichter Boonstra. Hij kiest Sandra namelijk uit om zijn enorme landgoed Donkerdrif te verkopen voor een megaprijs. Sandra zou er miljoenen aan overhouden. Maar… ze moet er voor zorgen dat niet uitlekt dat Boonstra de verkoper is!

Moord en brand

Hoewel het idee van corruptie, hebberigheid en misdaad niet bijster origineel is, weet Deon Meyer het in Donkerdrif briljant in te pakken. Het succes daarachter steekt hem waarschijnlijk in de menselijke personages, zoals hoofdpersoon Bennie Griesel. Hij is in geen enkel opzicht een superagent. Zijn conditie is nog slechter dan die van mij, hij heeft een serieus drankprobleem en zijn persoonlijke leven laat ook meer dan genoeg te wensen over. Juist die menselijke trekjes maken hem goed en aannemelijk. Die vastberadenheid om een moord op te lossen en hoog in de boom te klimmen om de waarheid boven water te krijgen. Geweldig!


Ga direct naar Donkerdrif op BOL.com.

Recensie over Donkerdrif

Donkerdrif is een must-read voor alle Deon Meyer-fans. Het is wat minder grauw en somber dan de eerste boeken uit deze reeks. Griesel lijkt wat zachter te worden, wat milder en wat makkelijker. Wat minder nukkig. Dat doet soms af aan de sfeer van het boek, maar maakt het wel beter te volgen. De avonturen zijn spannend en nemen je mee naar de donkere dieptes van fraude en oplichting. Het is vlot geschreven en bijna filmisch verwoord, zodat je een beeld kunt vormen van wat er zich afspeelt. Een aanrader. Je kunt dit boek overigens prima afzonderlijk lezen, maar het heeft een kleine meerwaarde als je eerdere delen hebt gelezen.

Score: 8


Informatie

Titel: Donkerdrif
Auteur:
Uitgever: Bruna uitgevers
Aantal pagina’s: 408
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400513020
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.