logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Dolittle


In de film Dolittle trekt het verhaal van Dr. Dolittle, de bijzondere man die met dieren kan praten, een heel andere kant op dan die we kennen van bijvoorbeeld de Dr. Dolittle franchise met Eddie Murphy. In de nieuwe vertoling van Dolittle kruipt niemand minder dan Robert Downey JR. in de huid van dierendokter Dolittle, waarbij hij een relatie onderhield met de avonturier Lily. Sterker nog: ze waren getrouwd! Alles ging van een leien dakje, tot Lily ineens verdween op zee… dat was een schok die Dr. John Dolittle niet meer te boven is gekomen. Hij trok zich terug op zijn enorme landhuis en liet niemand meer binnen.

Koningin is ziek 

Zo woont Dolittle al jaren op Dolittle Manor, met alleen zijn exotische (en een beetje vreemde) dieren als gezelschap. Wat dacht je namelijk van een ijsbeer die het altijd koud heeft, of een grote gorilla die van alles bang is? Toch moeten ze hun beschermde leventje even opzij schuiven. De jonge Koningin Victoria is namelijk ernstig ziek, en Dolittle wordt ingeroepen om het medicijn te zoeken. Hij meent dat er slechts één oplossing is: hij moet de vrucht gaat zoeken van een mysterieuze en magische boom! En zo gaan Dolittle en zijn dieren, vergezeld van een jonge dierenliefhebber, op pad om die magische vrucht te zoeken. Tijdens deze reis beleeft hij gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Dierenvrienden

Dolittle is een wonderlijke film geworden, met een paar spannende momenten en heel wat ontroerende. De dieren hebben stuk voor stuk hun eigen karakter en komen helemaal tot leven met de acteurs die hun stemmen vertolken. Dat gaat overigens zowel in het Engels als in het Nederlands prima op! Technisch gezien ziet alles er fantastisch uit. De dieren lijken echt te praten en de hele omgeving ziet er oud en fantasierijk uit. Een heel mooie avonturenfilm voor het hele gezin!

Ben je benieuw wie de stemmen in de Nederlandse versie hebben ingesproken? Bekijk dan hier de Nederlandse stemmencast van Dolittle.

Bekijk hieronder de trailer van Dolittle.

Ga direct naar Dolittle op BOL.com.


Recensie over Dolittle

Wat is er niet om van te houden aan deze film? Het is een grappige film met een paar mooie leermomenten en wijze lessen, het bevat spanning en avontuur, ziet er mooi uit en heeft een verhaal dat goed te volgen is (en niet altijd heel voorspelbaar blijkt te zijn). Dolittle is dan ook voor jong én oud een plezier om naar te kijken!

Score: 8


Informatie

Titel: Dolittle
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.