logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dolfje Weerwolfje duikt in een spannend maanmysterie

dolfje-weerwolfje-maanmysterie Dolfje Weerwolfje ken je natuurlijk al lang. Dolfje Spaan is niet zomaar een jongen maar stamt uit een lange lijn van weerwolven. Daar is hij nog niet zo heel erg lang geleden achter gekomen (hoewel er al ontzettend veel boeken over hem zijn geschreven) dus soms ontdekt hij nog wat nieuwe dingen aan het leven als weerwolf. Soms gebeuren er echter ook dingen die niets met weerwolven te maken hebben. Zoals in het nieuwste boek van Dolfje Weerwolfje, maanmysterie.

Mysterieuze maan

Weerwolven veranderen van mens in een wolvengedaante als er een volle maan aan de hemel staat. Dan kunnen ze maar liefst drie dagen lang leven als wolven. Je kunt je dus voorstellen dat Dolfje als geen ander weet hoe de maan eruitziet: juist als de maan op zijn volst is, is Dolfje op zijn best. Maar deze maand hangt er een mysterieuze maan aan de hemel. Er hangen rare flarden om de maan heen en in de maan zelf ziet Dolfje het gezicht van Noura, op wie hij stiekem verliefd is. Vanaf dat moment kan hij en niemand anders meer denken dan aan Noura.

Verliefdheid

Op zich is dat niet zo vreemd: Dolfje heeft natuurlijk de leeftijd om verliefd te worden op meisjes, maar het is wel opvallend dat bijna iedereen in zijn omgeving een ander meisje ziet in de maan en daar meteen hoteldebotel van is. De pleegvader van Dolfje, die wel van een beetje anders houdt, wordt in MaanMysterie zelfs verliefd op een klein muisje! Zijn pleegbroer Timmie wordt op zijn beurt verliefd op Kees, een jongen die ontzettend goed kan voetballen. Dolfje is dus niet de enige die last heeft van liefdeskriebels, maar als opa weerwolf verliefd wordt vindt iedereen dat toch wel erg raar. Zeker als hij verliefd wordt op een vrouw wiens gezicht schuilgaat achter een lange sluier … Daar steekt vast iets mysterieus achter!

Spannend

In het boek MaanMysterie gebeurt van alles en nog wat. Het grootste mysterie is natuurlijk: hoe komt het dat die maan er zo vreemd uitziet? Daarnaast speelt de mysterieuze gesluierde dame een belangrijke rol in het verhaal, aangezien ze niet veel goeds van plan is. Door al die verhaallijnen die door elkaar lopen leest het boek ontzettend snel weg. Het is een heerlijk spannend boek voor jonge kinderen, dat makkelijk leest omdat iedere zin op een nieuwe regel begint. De illustraties van Hugo van Look maken de sfeer helemaal compleet. In het boek worden ook een paar nieuwe personages geïntroduceerd, zoals Valentina de vampier, Kees en Leontien, een Oostenrijkse weerwolfdeerne die verliefd wordt op Leo. Ik ben benieuwd of we van deze nieuwe personages nog iets gaan horen!

Informatie

Maanmysterie, Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look Leopold, 181 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789025870584

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.