logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dolende zielen, Angela Marsons

Angela Marson’s boek Dolende Zielen zet de stoere Kim Stone voor de zesde keer in de schijnwerper. Dit keer krijgt ze het echter knap lastig, als ze moet werken aan een old case: op een archeologische vindplaats wordt een lichaam gevonden. Na verdere opgravingen blijken er nog meer ledematen in de grond te zitten. Wat is daar aan de hand? Op zich is zo’n mysterie natuurlijk niets vreemds voor Kim Stone en haar hechte team, maar voor deze zaak moet ze samenwerken met haar aartsvijand: haar grote concurrent Tom Travis. De spanning tussen Kim en Tom is bijna tastbaar en langzaam ontdek je steeds meer over wat er tussen hen is gebeurd.

Verbonden misdaden

Het team van Kim Stone wordt voor deze zaak opgesplitst, aangezien Kim en Tom op zich een prima team volgen. Haar andere collega’s werken dus door aan andere zaken, maar langzaam ontdekken ze dat deze zaken met elkaar verbonden blijkt te zijn. Een best grote rol hiervoor is weggelegd voor de tweede vrouw in het team, Stacey. Dankzij haar intuïtieve aanpak weet ze voor de nodige doorbraken en vaart te zorgen in de beide zaken. Langzaam maar zeker komen er steeds meer feiten aan het licht en komt het team telkens dichter bij de dader. Door de spreiding van het team leer je de andere teamleden ook op een andere manier kennen, niet zozeer als ‘het hulpje van’ maar als volwaardig functionerende agenten. Pluspunt!

Veel misdaad

Ook in Dolende Zielen is de nodige misdaad dat aan het licht komt, waarbij er ook best zware onderwerpen worden aangesneden, zoals haatmisdrijven, racisme en andere problemen waarmee de LGBT-gemeenschap wordt geconfronteerd. Daardoor is het een wat breder opgezet boek, met ook diepgang naast het moordonderzoek. Zo richt Kim haar pijlen op een bijzondere situatie, waarbij de eigenaren van het land waar de opgravingen worden gedaan, een andere familie kosteloos op hun erf laat wonen. Wat steekt daar achter? En welke zieke geest zit er achter de haatmisdrijven waar het team mee te maken krijgt?


Ga direct naar Dolende zielen op BOL.com.

Recensie over Dolende zielen

Angela Marsons slaagt er in Dolende Zielen weer prima in om het dagelijkse leven van een rechercheur uit de doeken te doen. In dit deel krijgt het hele team meer dan genoeg aandacht, wat een prettige aanvulling is op de boekenreeks. In het boek zitten behoorlijk wat schokkende fragmenten, met haatmisdrijven die je een onbehaaglijk gevoel geven. De auteur weet dit netjes in evenwicht te brengen voor doordachte en relevante reacties. Je hoopt gewoon dat de waarheid boven water komt en dat de daders worden berecht!

Score: 8


Informatie

Titel: Dolende zielen
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 416
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022598238
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.