logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dog Man en de vlooienkoning

Dog Man en de vlooienkoning is deel vijf van de populaire dog man serie. Het gaat over een man en een hond, die in het ziekenhuis lagen. Van de man kon het hoofd niet meer gered worden, en van de hond was dat juist het enige dat gered kon worden. Toen dachten de doktoren: wat als we dan het hondenhoofd aan het mensenlichaam vastmaken? Dus hebben ze dat gedaan, en wat kwam er uit? Tadaa, Dog Man. In deze serie moet Dog Man allerlei misdaden oplossen. O ja, had ik dat nog niet gezegd? Het waren een politieman en een politiehond die aan elkaar werden gemaakt.

De padvindersclub

Kleine Karel is een kloon van de slechterik Karel. Kleine Karel woont bij Dog Man in huis. In Dog Man en de vlooienkoning wordt kleine Karel bij Dog Man weggehaald omdat hij schijnbaar naar school moet. De man die kleine Karel weghaalt is eigenlijk gewoon de slechterik Karel met een vermomming. Ze moeten vluchten. Karel vertelt kleine Karel waarom: dit had alles te maken met de padvindersclub. Karel zat hier vroeger bij toen hij ongeveer net zo oud was als kleine Karel.

Midgetgolf

Karel had bij de padvindersclub heel veel onderscheidingen en medailles gekregen voor al zijn goede daden. Op een gegeven moment gingen ze midgetgolfen, en ging de begeleider even koffie halen. Even later ging het regenen, en dreven ze (Karel, Biggie, Gekko en Broer) naar een onbewoond eiland. Daar maakte Karel een plan hoe ze zouden kunnen overleven. Maar na een paar minuten vielen Gekko en Broer, Karel en Biggie aan. Ze dreven hen naar de zee, waar haaien in zwommen. Toen kwam de begeleider terug en zaten ze dus blijkbaar gewoon nog op het midgetgolfterrein. Maar wat het ergste was: Ze gaven alle drie Karel de schuld dat het zo’n chaos was geworden. Daardoor werd hij uit de padvindersclub verwijderd. Hij pleegde een paar telefoontjes en daardoor werd de hele padvindersclub opgedoekt. Maar Biggie, Gekko en Broer hadden al die tijd een plan voorbereid tegen Karel, om iemand te vernietigen van wie hij houdt: kleine Karel… 

Ga direct naar Dog Man en de vlooienkoning op BOL.com.


Recensie over Dog Man en de Vlooienkoning

Weer een leuk vervolg op de eerdere delen. Ik vind het nog steeds knap dat je na al drie of zelfs vier boeken, nog steeds verhalen over dezelfde personages kan verzinnen. Ik zou dat niet kunnen. Niet dat ik sowieso een boek zou kunnen schrijven, maar toch. De tekeningen zijn grappig en passend bij het verhaal. Wat ik speciaal vind aan dit boek, is dat achter in staat hoe je de personages zelf kunt tekenen.

Score: 8


Informatie

Dog Man en de Vlooienkoning,
Illustrator: nvt
Uitgever: Condor, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789493189089. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!