logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dog man – de woef van de wildernis

In het boek Dog man – de woef van de wildernis gaat het verhaal van de voorheen gaande boeken van Dog man, waaronder de boeken Dog man en de vlooienkoning, Dog man gaat los en Dog man en de gekloonde kat. Karel is de slechterik, maar in het vorige deel van de Dog man serie kwamen er nog wat slechteriken bij: de vlooien. Dat zijn drie dieren, Biggie, Gekko en Broer, die samen proberen de stad over te nemen. Dat doen ze met behulp van Karels pas gebouwde robot die ze eerst hadden gestolen.

Belangrijke brief

Baas krijgt een belangrijke brief opgestuurd. Maar door Dog man gaat de brief kapot. In de helft die Dog man heeft opgegeten zaten kaartjes voor een film. Nadat Dog man de kaartjes van de film heeft opgegeten had hij nog niet genoeg gehad, dus toen Baas poppetjes van klei maakte, at hij die ook lekker op. Op hetzelfde moment probeert Karel goed te zijn, maar dat lukt hem nog niet 17 minuten. Daarom is hij verdrietig en appt naar Kleine Karel dat hij een slechte kat is. Daarom gaat Kleine Karel bij Karel op bezoek om hem te troosten. Ondertussen helpt hij hem met het bouwen van een reuzebij.

Dog man in de gevangenis

Dog man wordt opgepakt voor het beroven van een bank! Zijn voetafdrukken komen overeen, hij heeft de zak geld gevonden, en hij is ook nog eens op camera vastgelegd bij het stelen. Maar alsnog is het niet Dog man die het heeft gedaan. Daarom moet hij naar de hondenbak. Baas en robot A2hd gaan hem redden. Maar Dog man heeft eigenlijk geen zin om gered te worden. Hij is eigenlijk helemaal leeg, want hij is een buitenbeentje. Maar toen hij Baas zag kon hij het niet laten om toch weer zichzelf te zijn.

Ga direct naar Dog man – de woef van de wildernis op BOL.com.


Recensie over Dog Man – De woef van de wildernis

Ik vond het een leuk boek, maar het is bij deze serie best veel van hetzelfde, dus daarom een 7,5. Ik vond het bijvoorbeeld wel weer leuk dat er ook een bordspel van is gemaakt: De aanval van de vlooien. Dat is dan weer iets origineels, en dat vind ik dan weer leuk. Voor de rest is het natuurlijk weer een grappig boek met leuke tekeningen. En natuurlijk mag de gigantische fantasie die in deze serie zit niet ontbreken in dit boek. Dus dat is ook niet zo :).

Score: 7.5


Informatie

Dog man – de woef van de wildernis,
Illustrator: nvt
Uitgever: Condor, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789493189133. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!