logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Dog Man bordspel – aanval van de vlooien


Ken jij de boeken van Dog Man al? Moet je zeker eens lezen. Hilarische avonturen van een bijzondere politie-agent, die is samengevoegd met zijn hond na een ernstig ongeval. Sindsdien combineert hij zijn scherpe speurdersinstinct met een bijzonder goede neus en kan hij iedere vijand de baas! Logisch dus dat Dog Man een eigen bordspel krijgt: wij speelden Dog Man – Aanval van de Vlooien.

Het verhaal van Dog Man – Aanval van de vlooien

In dit bordspel, dat bijzonder geschikt is voor jongere gebruikers, willen Biggie en zijn boeventeam De Vlooien de stad overnemen. Dat doen ze met een enorme robotbrontosaurus (want wat is er stoerder dan een grote dino robot?), die langzaam oor de stad kruipt. Het is aan Dog Man, Kleine Karel en de andere Supermaatjes om deze gevaarlijke tegenstander te verslaan. Gelukkig hoef je dat niet zonder wapens te doen. Zo vind je onderweg onzichtbaarheidssprays, krimppistolen en andere maffe middelen om de robot te verslaan!

De spelregels van Dog Man

Aangezien Dog Man geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar, zijn de spelregels ook heel eenvoudig. De robot beweegt langzaam van links naar rechts over het speelbord. De personages zelf kunnen vrij over het veld bewegen, maar hebben een beperking: de draaischijf der zetten! Door een zwieper aan de draaischijf te geven, zie je hoeveel zetten je mag doen – 1, 2 of 3. Op het bord liggen hulpmiddelen verspreid. Beland je op zo’n hulpmiddel, dan mag je die pakken en gebruiken als het jou uitkomt. Zo zijn er hulpfiches waarmee je de robot achteruit kunt laten kruipen, waarmee je extra zetten kunt doen (de onzichtbaarheidsspray) en waarmee je naar iedere plek op het spelbord terecht kunt komen (de helikopter). Tot slot is er het krimppistool, waarmee je de robotbrontosaurus kunt beschieten. Drie keer schieten, en de robot is verslagen. Daarna moeten alle spelfiguren binnen drie zetten naar het Hondenhok, midden op het bord. Is dat gelukt? Dan hebben jullie gewonnen!

Ga direct naar Dog Man – aanval van de vlooien op BOL.com.


Recensie over Dog Man – Aanval van de vlooien

Dit bordspel is een leuk coöperatief spel voor kinderen vanaf zes jaar. Dat betekent dat er geen winnaar of verliezer is, en dat is altijd goed. Je kunt op zijn ergst met z’n allen verliezen, maar die kans is vrij klein. Je speelt met grappig getekende figuren uit de Dog Man boekenreeks, die je verschuift over het bordspel. Daar verzamel je gereedschappen om je vijand te verslaan. Lukt je dat voordat de robotbrontosaurus bij het einddoel is? Dan hebben jullie gewonnen. De regels zijn eenvoudig en duidelijk, de gereedschappen zijn even wennen. Daarna is het een kwestie van spelen, soms een beetje overleggen en proberen de robot te schieten met de krimpstraal. Het bord is mooi vormgegeven, helemaal in stijl van de Dog Man boeken.

Score: 8


Informatie

, Megableu
Genre: bordspel, Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: 20.95 euro.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.