logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Doe jij mee met de groentebingo?

groentebingoWintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. Daarom maakt Jumbo het proeven van deze gezonde kost leuker met een originele groentebingo. Sinds vorige week kunnen kinderen en hun ouders een echte bingokaart meenemen uit de Jumbo winkels. Hiermee kunnen zij thuis bingo spelen: niet met getallen, maar met groenten! De wintergroenten op de bingokaart zijn het hele seizoen in de aanbieding bij Jumbo. De supermarktketen gaat voor gezondheid en laat zien dat je van gezond eten een leuk spel kan maken.

Met de groentebingo kunnen kinderen spelenderwijs gezonder leren eten. Voor iedere groente die je kind proeft, mag je spruit een sticker plakken op de bingokaart. Om de bingokaart vol te krijgen, mogen kinderen acht verschillende groenten proeven. Een volle kaart levert een mooie beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool. Vind je kind één van deze wintergroenten écht niet lekker of wil je een andere groente laten proberen? Dan kan je de blanco sticker gebruiken om een groente naar keuze in te vullen.

Makkelijke recepten met groenten

Jumbo moedigt haar klanten aan om meer groente en fruit te eten en maakt dit ook makkelijk en betaalbaar. Zo zijn de echte wintergroenten nu in de seizoenaanbieding. In samenwerking met het Voedingscentrum zijn gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Wekelijks plaatst Jumbo nieuwe recepten op jumbo.com waarin elke week een andere groente de hoofdrol speelt. De recepten, die bestaan uit 5 ingrediënten en binnen 30 minuten klaar zijn, staan nu in het teken van wintergroenten uit de groentebingo. Zo wordt lekker en gezond eten kinderspel voor iedereen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.