Boek recensie: Doe elke dag iets buiten je comfortzone

Doe elke dag iets buiten je comfortzone

Als je kritisch naar je leven kijkt, zul je tot je verbazing, angst of schrik ontdekken dat het eigenlijk bestaat uit een serie routinematige gebeurtenissen. Je staat ongeveer op het zelfde tijdstip op, doet je ding, ontbijt, gaat naar werk of naar school, doet je werk, gaat weer eten, televisie kijken, gamen of iets anders wat je kent en dan ga je weer naar bed, om de dag erop precies het zelfde uit te spoken. Met dit boekje krijg je een heel duidelijke opdracht: doe elke dag iets buiten je comfortzone. Zo raak je uit die routine en leer je nieuwe dingen ervaren!

Uit je routine

Eigenlijk is het al genoeg om de aansporing te krijgen om buiten je routine te stappen. Alleen daardoor voel je je al levend! Maar dit boekje doet nog wat extra’s. Het geeft je namelijk handvatten om uit die routine te stappen. Je wordt er bij geholpen. En niet door de minste mensen, nota bene. De verschillende opdrachten en taakjes zijn namelijk opgehangen aan beroemde citaten, van onder andere Woody Allen, Robert Goddard, Benjamin Franklin, Albert Einstein en nog veel, veel meer beroemde mensen.

Vormgeving

Het compacte werkboek Doe elke dag iets buiten je comfortzone is als een praktisch notitieboek vormgegeven, maar dan wel een dikke variant. Er staat namelijk voor elke dag van het jaar een opdracht in… waardoor het boekje ruim 360 pagina’s dik is. Dat zorgt ervoor dat je het niet zo lekker open kunt leggen, wat wel een minpuntje is. Ook krijgen de citaten ruim aandacht. Stoere letters leveren een mooie vormgeving op, maar gaan wel ten koste van de schrijfruimte. Prima voor wanneer je enkel een kattenbelletje wil opschrijven, maar voor uitgebreide ervaringen is geen ruimte.

Ga direct naar Doe elke dag iets buiten je comfortzone op BOL.com.


Recensie over Doe elke dag iets buiten je comfortzone

Dit comacte werkboek zorgt ervoor dat je aan het denken wordt gezet over je dag en je dagbesteding. Door gebruik te maken van bekende citaten en wijze uitspraken krijg je een korte spiegel voorgehouden over je dag. Het is dan aan jou om te bepalen of je die opdracht hebt gehaald of niet. Soms staan er ook kritische vragen in, over vergelijkingen met beroemdheden. Dat maakt het een leuk boekje om in te weken, dat – zeker als je het structureel gebruikt – best zou kunnen zorgen voor wat verandering in je leven.

Score: 7


Informatie

Doe elke dag iets buiten je comfortzone,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC Uitgevers, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045324432. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.