logo-liggend-wit-donkerblauw

Diversificeren van je crypto portfolio


Er wordt maar al te vaak gesproken over het belang van het diversificeren van een portfolio of portefeuille. Dit geldt zeker niet alleen voor het handelen in crypto, maar ook bij traditionele aandelen. Het is zelfs handig om zoveel mogelijk te diversificeren tussen al je investeringen. Reden genoeg dus om hier eens goed naar te kijken. Voor nu richten we ons uiteraard op de cryptomarkt. Daarbij gaan we kijken naar hoe je een crypto portfolio kunt diversificeren en waarom dit sowieso een goed idee is, hoe zeker je ook bent van bepaalde investeringen.

bitcoin cryptocurrency beginnen

De crypto markt is nog altijd jong, en dat betekent dat deze onvoorspelbaar is. De enige dag kan alles tientallen procenten stijgen, en de dagen daarna kan het ineens weer de andere kant opgaan. Veel digitale valuta hebben enorm veel potentie, maar worden soms nog helemaal niet veel gebruikt. Aangezien niemand kan weten hoe de toekomst er precies uit kan zien, en sommige crypto projecten ineens voorbij gestreefd kunnen worden door de concurrentie, is het verstandig om het risico zoveel mogelijk te verdelen. Hieronder lees je waarom dit zo is en hoe je een portfolio op een verantwoorde wijze opbouwt. 

Waarom diversificeren?

Diversifiëren is altijd verstandig, omdat je simpelweg nooit kunt weten wat er gebeurd op de cryptomarkt. Hetzelfde geldt zoals gezegd voor gewone aandelen. Een bedrijf kan enorm groot zijn, maar wanneer er verschillende schandalen plaatsvinden of hun producten of diensten ineens overbodig blijken doordat concurrenten het beter doen, kan de waarde zomaar in elkaar storten. Wanneer je gaat handelen in crypto kun je kijken naar de bitcoin code ervaringen app van andere gebruikers. Deze zullen je veel vertellen over het diversificeren van een portfolio en waarom dit raadzaam is.

Door in meerdere crypto projecten te beleggen, verspreid je het risico, en zorg je ervoor dat je met een kleine tegenslag niet in een keer bijna alles kwijt bent. Daarbij is het tevens verstandig om te kiezen voor verschillende soorten projecten. Bouw daarbij je portfolio ook zo goed mogelijk op. Dat wil zeggen dat je het grootste gedeelte van je geld het beste kunt stoppen in cryptomunten die een meer zekere investering zijn. Denk daarbij aan de grootste namen, met de hoogste marktkapitalisatie zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Binance Coin en Cardano. Er zijn al talloze mensen die in deze projecten hebben geïnvesteerd, en daarom hebben ze een marktkapitalisatie van miljarden.

Hoe kun je het beste een portfolio opbouwen?

Wanneer je kiest om het grootste gedeelte van je portfolio op te bouwen uit bekende en grote crypto projecten, kun je een klein gedeelte van het totaal investeren in wat risicovollere cryptocoins. De meeste mensen kiezen er echter voor om niet meer dan 10 of 5 procent van hun totale portefeuille hiervoor te reserveren. Nieuwe projecten, of projecten met een lage marktkapitalisatie brengen meer risico met zich mee, maar bieden ook meer kansen op grotere winsten. Daarom kun je best eens een gokje wagen wanneer je een relatief nieuw of klein project denkt te hebben gevonden met potentie. Let er echter wel op dat je niet je hele portfolio opbouwt uit dergelijke projecten.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.