logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de winnaars van Speelgoed van het jaar 2016

Speelgoed van het jaar

Op 9 november heeft Keet! op de Juliana van Stolbergschool in Castricum de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op de stemmen die door de consument zijn gegeven.

De Winnaars

De zes winnaars zijn geworden, gesorteerd per leeftijdscategorie:

0 t/m 3 jaar: Toet Toet Auto’s Ruimtestation VTech
4 en 5 jaar: Co-de-Rups Mattel
6 en 7 jaar: Stratego Pirates Jumbo
8 en 9 jaar: Potion Explosion 999 Games
10 en 11 jaar: Nikko Peugeot 2008 DKR Toy State
12 plus: Escape Room The Game Identity Games

De verkiezing in het kort

Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met verschillende criteria: is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld, gaat het niet gauw stuk, is het na een keer spelen nog steeds leuk, hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

De artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2016”. Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn met veel informatie en een toelichting van ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers te vinden op de website.

Hulp jury

Ook dit jaar is op basisscholen, peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en spelersgroepen 12 plus met het genomineerde speelgoed gespeeld en is er vervolgens op gestemd. Op de speeldag in Hoorn (www.speeldag.nl) is het genomineerde speelgoed uitgeprobeerd en hebben velen hun stem uitgebracht. En er is gestemd op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Stemmers maken kans op een genomineerd artikel naar keuze indien zij minimaal in één categorie stemden en maximaal in zes.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.