logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de nieuwe Philips televisies van 2023


Philips zal de grenzen voor tv-beeld- en geluidsprestaties opnieuw proberen te verleggen met de lancering van het nieuwe Ambilight TV-assortiment. De nieuwe reeks bestaat uit het Philips OLED+937-vlaggenschip en de Philips OLED+907, beide ontwikkeld met Bowers & Wilkins, en een nieuwe Mini-LED-set.

OLED+937 voegt de plus toe aan premium

Als vlaggenschip in het Ambilight TV-assortiment is het niet meer dan logisch dat de OLED+937 de ultieme mogelijkheden voor beeld- en geluidskwaliteit blijft definiëren, en duidelijke verbeteringen aan beide toevoegt. De 65-inch OLED+937 won eerder dit jaar de Home Theater TV Award in de Home EISA Awards.

De 65-inch OLED+937 krijgt een verbeterde versie van de krachtige AI Dual Engine-processor, gecombineerd met het nieuwste OLED EX-paneel. Het scherm heeft een lichtopbrengst van 1300 nits. Naast de bekende AI-functies, bevat de 2022-versie van de P5 AI Intelligent Dual Engine-beeldverwerking nu een geavanceerde HDR-functie die de HDR-prestaties optimaliseert door content frame per frame in beeld te brengen, in plaats van per scène een gemiddelde te nemen.

Het Bowers & Wilkins-geluidssysteem heeft voor het eerst speciale links- en rechtsgerichte drivers om een echte 5.1.2-specificatie te creëren met een verhoogd uitgangsvermogen van 95 Watt om een kamervullend, meeslepend en nauwkeurig geluid te garanderen. De luidspreker is nog steeds geïntegreerd in de tv-standaard en is nu voorzien van Kvadrat Audiomix-doek aan zowel de boven- als voorkant, met speciaal geperforeerde satijnen metalen luidsprekerroosters aan elk uiteinde.

De OLED+937 is ook een van de eerste sets met Philips Ambilight Next Generation-technologie. In plaats van de aan de achterzijde gemonteerde LED’s in groepen te verdelen, wordt nu elke LED afzonderlijk aangestuurd voor een breder scala aan kleuren en een nauwkeurigere match met het beeld op het scherm. Daardoor loopt het beeld verder dan de grenzen van het scherm. Een nieuwe Aurora-schermvulfunctie combineert een galerij met vooraf ingeladen afbeeldingen en video’s die samen met Ambilight worden weergegeven om op de achtergrond van je woonkamer een aantrekkelijke multimediakunstshow te creëren.

De OLED+937 biedt een uitstekende game-ervaring met G-sync en Free-sync Premium-compatibiliteit. Bovendien zijn de speciale balk op het scherm voor game-instellingen plus een nieuwe VRR Shadow Enhancer-functie ontworpen om de spelprestaties te optimaliseren voor de verversingssnelheid van het paneel.

De Philips OLED+937 zal in september beschikbaar zijn in 65” en 77’’. Prijzen zullen later bekend worden.

Op zoek naar coole gadgets?

OLED+907 – Discrete integratie van beeld en geluid

De Philips OLED+907 is de opvolger van de OLED+903 en combineert op discrete wijze Bowers & Wilkins-geluidssysteem in de vormgeving van de televisie. Het toestel gebruikt de krachtige 6e generatie P5 AI-verwerking met de Royal-versie van het nieuwste OLED EX-paneel, inclusief geïntegreerd koellichaam, met een pieklichtopbrengst van 1300 Nits op de 55-inch en 65-inch sets. Ook hier is een Ambilight Next Generation-ingebouwd en beschikt het over de nieuwe Aurora-functie.

Het Bowers & Wilkins geluidssysteem biedt 80W geluid met zes aan de voorzijde gemonteerde drivers die rechtstreeks op de luisteraar afschieten in een speciale opstelling voor links, midden, rechts (LCR). Diepe, nauwkeurige bas wordt geleverd door een grote, aan de achterkant gemonteerde subwoofer die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.

Doordat de OLED+907 voorzien is van de Philips TV balk voor game-instellingen is de tv ideaal voor gaming, met zowel Freesync Premium- als G-Sync-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via monitormodus. Eersteklas Europees design omvat een centraal gemonteerde, minimalistische platte metalen draaistandaard, afgewerkt in satijnchroom. Tegelijkertijd loopt de discrete geluidsbehuizing over de volledige breedte van de onderkant van de set, welke is afgewerkt met Kvadrat Audiomix-doek.

De Philips OLED+907 zal in september beschikbaar zijn in 48’’, 55’’ en 65”. Prijzen zullen later bekend worden.

Op zoek naar coole gadgets?

PML9507 – Mini LED garandeert premium kwaliteit en uitstekende waarde

Hoewel OLED nog altijd de beste keuze is voor de meest optimale prestaties, kunnen we ook niet om de Mini LED-technologie heen. Deze techniek biedt een geweldige prijs-kwaliteit. Nu wordt er tevens een 55-inch versie aan de 65-inch en 75-inch modellen toegevoegd. Deze toestellen gebruiken de Philips 6e generatie P5 AI-verwerking en hoogwaardige 120 Hz VA-panelen met een indrukwekkende pieklichtopbrengst van 1500 Nits. Als enige van deze vier toestellen beschikt de Philips PMK9507 over een vierzijdige versie van het nieuwe Ambilight Next Generation-systeem, plus de toevoeging van de nieuwe Aurora-functionaliteit om een meeslepende multimediashow in de kamer voort te zetten na het tv-kijken.

De geluidskwaliteit is volgens Philips dik on orde dankzij een geïntegreerd 2.1, 70W-systeem. Het geluid wordt verzorgd door twee paar naar beneden gerichte tweeters en twee mid-range drivers, een aparte, drievoudige ring-subwoofer en dubbele passieve radiatoren die in hun eigen behuizing aan de achterkant van de set zijn gemonteerd. Je kunt deze speakers ook gebruiken als een speciaal middenkanaal in een uitgebreid geluidssysteem met behulp van compatibele, met Play-Fi verbonden satellietluidsprekers – zoals de nieuwe Philips Fidelio FS1 – om het geluidsbeeld te verbreden terwijl de dialoog vergrendeld blijft op de schermpersonages.

Het premium Europese design van de set omvat een gun-metal afwerking, een metalen frame met een smalle strook langs de onderrand van de set die reduceert tot een minimale behuizing aan de andere drie randen van het scherm. Donker antraciet geanodiseerde brush-cut metalen sticks maken het ontwerp compleet. Bovendien wordt de PML9507 geleverd met een verfijnde en slanke, door beweging geactiveerde zilveren afstandsbediening met de luxueuze Muirhead lederen achterkant.

De PML9507 is geschikt voor gaming, dankzij de game-instellingenbalk van Philips TV, Freesync Premium-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via de monitormodus van de tv.

De Philips PML9507 is vanaf oktober beschikbaar in 55’’, 65” en 75’’. Prijzen zullen later bekend worden.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.