logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Rikkie de Ooievaar


Georgina Verbaan, Patrick Martens en Matheu Hinzen zijn binnenkort te horen in de nieuwe animatiefilm ‘Rikkie de Ooievaar’. De film vertelt het verhaal van de mus Rikkie (Matheu Hinzen), die van jongs af aan is opgevoed door ooievaars. Op een dag vertellen ze hem de waarheid, dat hij geen ooievaar is maar een mus. Vervolgens begint zijn “familie” zonder hem aan een trektocht naar Afrika. Om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is reist hij de anderen achterna. Hij sluit hierbij vriendschap met Olga (Georgina Verbaan), een nogal groot dwerguiltje, en Kiki (Patrick Martens), een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg beleven ze een hoop spannende avonturen. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk inziet dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus… ‘Rikkie de Ooievaar’ wordt door Just Film Distribution en Just4Kids op 22 maart in het Nederlands uitgebracht in de bioscoop. De film is geschikt voor alle leeftijden.

Georgina: “Ik ben gek op vogels! In deze film zitten vele soorten en maten en ze zijn geestig, lief en knotsgek. Ik vond het heel erg leuk om met Patrick in een animatiefilm te spelen, wat een gezellige rare vogel is dat! En die kleine Matheu is een groot talent. De film is om te lachen en ook een beetje om te huilen. Gaat dat allemaal zien!”

Bekijk hier de trailer van Rikkie de Ooievaar:

Waar gaat Rikkie de Ooievaar over?

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

Over Georgina Verbaan

Georgina Verbaan (1979) is een veelzijdig talent. Ze werd bekend door een flink aantal verschillende tv- en filmproducties en groeide uit tot een gerespecteerd actrice.

Voor haar rol in ’t Schaep (2006 – 2015) ontvangt Georgina in 2007 de Beeld en Geluid Award, in de categorie Beste Actrice. Ook wordt ze alom geprezen voor haar vertolking van Tilly in Van God Los (2011), wat haar een nominatie oplevert voor diezelfde Beeld en Geluid Award, Beste Actrice. De aflevering Spookbeeld ontvangt in 2012 een Gouden Kalf nominatie.

Verder was ze te zien in de speelfilms Mannenharten (2013), Hartenstraat (2014), De Surprise (2015) en Jack Bestelt Een Broertje (2015). Voor De Surprise won Georgina in 2015 een Gouden Kalf voor ‘Beste Actrice’. In februari 2016 kwam de film Brasserie Valentijn (2016) uit en later in dat jaar volgde Meester Kikker (2016). Daarnaast schitterde ze in de romantische komedie Hartenstrijd (2016).

In 2016 staat Georgina op de planken van het DeLaMar theater in de voorstelling Venus naast Jeroen Spitzenberger onder regie van Johan Doesburg.

Op televisie is Georgina recent te zien in de series Alleen op de Wereld (2016) en La Famiglia (2016). In 2017 is ze naast Barry Atsma en Jacob Derwig te zien in de serie Klem. Binnenkort starten de opnames van het tweede seizoen van deze succesvolle serie.

Georgina schrijft wekelijks een column voor NRC Next en haar eerste boek ‘Loze Ruimte’ ligt momenteel in de boekhandels.

Over Patrick Martens

Patrick Martens heeft zijn sporen als acteur, en de laatste jaren ook als presentator, inmiddels dubbeldik verdiend. Hij was te zien in talloze grote bioscoop- en televisiehits en ontving groot applaus voor zijn rol als PR-agent (Sy Spector) in de hitmusical The Bodyguard, welke hij 2 jaar lang speelde in het Beatrix Theater in Utrecht.

Films als Keet en Koen en de Speurtocht naar Bassie en Adriaan, App, Hartenstraat, Gooise Vrouwen 2, Jack bestelt een broertje en Fashion Chicks zijn enkele van de vele produkties waarin Patrick te zien is geweest.

Op televisie maakte Patrick zijn debuut in GTST en iets later in de serie Zoop waarna hij ging presenteren voor onder andere Nickelodeon, RTL Telekids en RTL Breakfastclub. Maar ook Moltalk voor AvroTros staat op zijn indrukwekkende cv. Op dit moment is Patrick iedere dinsdag als showbizz-filmdeskundige te gast in RTL Koffietijd, iets dat hij ongelooflijk leuk vindt. Zijn onweerstaanbare performance tijdens Celebrity Stand-up op Comedy Central was een van de hoogtepunten van 2017.

Door zijn brede ervaring en onmetelijke enthousiasme en vakmanschap is Patrick een veelgevraagd presentator voor evenementen. Zo presenteerde hij bijvoorbeeld de Kids Choice Awards in Carre en wordt hij regelmatig ingezet voor de presentatie van bedrijfs-events.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.