logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Pieter Konijn 2: op de vlucht

Pieter Konijn 2: Op de vlucht is gebaseerd op de personages van Beatrix Potter. Daarnaast krijgt ook Beatrix Potter zelf een leuke rol – hoewel het in een wat hipper jasje is gestoken dan de basis zelf. In Pieter Konijn op de vlucht is de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn terug. Bea, haar nieuwbakken man Thomas en de konijnen zijn samen uitgegroeid tot één grote familie, maar ook al doet hij nog zo zijn best, toch kan Pieter zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden. Bovendien vind hij Thomas niet de meest briljante man voor Beatrix, de strenge Thomas en de ondeugende Pieter kunnen niet bepaald goed met elkaar overweg. Pieter Konijn 2: Op de Vlucht speelt zich af op het moment dat Beatrix Potter haar doorbraak viert. Tot die tijd werkt ze langzaam aan de weg door zelf haar boeken te drukken, vanuit hun boerderij.

Grote stad

Door het succes van de avonturen van Pieter Konijn wordt ze benaderd door een grote uitgeverij, die het concept van Pieter groots wil uitrollen. Dat betekent dat ze serieus geld kunnen verdienen met de boeken en tekeningen. Een gouden kans! Daarvoor moeten Beatrix en Thomas alleen regelmatig naar Londen, waar ze onder de indruk zijn van de roem en het geld dat ze kunnen verdienen. En natuurlijk mogen Pieter en zijn vrienden regelmatig mee. Het draait natuurlijk om de konijnen, die mogen dus ook in de kijker. Zo komt Pieter in aanraking met wat schavuiten, die Pieter voor hun karretje spannen en misbruik maken van de zachtaardige boerderijdieren. Dat lijkt goed te gaan, tot onze vrienden worden opgepakt door een dierenwinkel en worden doorverkocht aan verschillende partijen. Nu voelt Pieter de schuld flink op zijn schouders drukken en moet hij toch echt actie ondernemen om zijn vrienden te redden!

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis

Vervolg van Pieter Konijn

De film Pieter konijn op de vlucht is nu in de bioscoop te zien. De Nederlandse stemmencast van Pieter konijn op de vlucht is nagenoeg hetzelfde gebleven als de film Pieter konijn. Tommie Christiaan zal de stem verzorgen van hoofdpersonage Pieter Konijn. Joey Schalker spreekt de stem in van boerderij-eigenaar Thomas Verhoef en Do zal te horen zijn als zijn vriendelijke buurvrouw Bea. Shelley Vol, Amy Vol en Lisa Vol (OG3NE) nemen de stemmen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening. De stem van Benjamin, de neef van Pieter, wordt verzorgd door Jan Versteegh. Het nieuwe personage Diederik Stadsmuis wordt door Levi van Kempen ingesproken en Roué Verveer is te horen als Jan Willem de Haan.

Het verhaal

Pieter konijn op de vlucht, Nederlandse stemmencast:

 • Pieter Konijn – Tommie Christiaan (Peter Rabbit – James Corden)
 • Annie – Do (Bea – Rose Byrne) 
 • Thomas Verhoef – Joey Schalker (Thomas McGregor – Domhnall Gleeson)
 • Benjamin Wollepluis – Jan Versteegh (Benjamin Bunny – Colin Moody)
 • Flopsie – Shelley Vol (OG3NE) (Flopsy – Margot Robbie) 
 • Mopsie – Amy Vol (OG3NE) (Mopsy – Elizabeth Debicki) 
 • Wipstaart – Lisa Vol (OG3NE) (Cotton Tail – Aimee Horne (in film 1: Daisy Ridley) 
 • Diederik Stadsmuis – Levi van Kempen
 • Jan Willem de Haan – Roué Verveer (JW Rooster II – Will Reichelt)
 • Bea – Do (Bea – Rose Byrne)
 • Nigel Basil Jones – Andre Dongelmans (Nigel Basil Jones – David Oyewolo)
 • Barnabas – Edwin Jonker
 • Ronald Rad – Murth Mossel
 • Marketingmedewerker – Peggy Vrijens
 • Amelia – Stefania

Stemmencast originele versie

In de originele versie met Domhnall Gleeson (Star Wars: The Last Jedi) als Mr. McGregor (meneer Verhoef), Rose Byrne als Bea (Annie) en David Oyewolo als Percy Verhoef. James Corden (The Late Late Show, Into the Woods) heeft de stem ingesproken van Peter Rabbit. De stemmen van Flopsy, Mopsy en Cottontail worden ingesproken door Margot Robbie (I, Tonya), Elizabeth Debicki (The Guardians of the Galaxy: Vol. 2, The Night Manager) en Daisy Ridley (Star Wars: The Last Jedi).

Bekijk de Nederlands gesproken trailer van Pieter Konijn: Op de Vlucht

Tommie Christiaan en Stefania: Voor een ander

Zanger en acteur Tommie Christiaan (Beste ZangersThe Passion) en zangeres en actrice Stefania (Eurovisie Songfestival) bundelen hun krachten in een song die speciaal geschreven is voor de film PIETER KONIJN OP DE VLUCHT. Het nummer ‘Voor een ander’ gaat over vriendschap en past daarmee uitstekend bij de film over het beroemde konijn en zijn vrienden. Het nummer zal tijdens de aftiteling van de de Nederlandse versie van de bioscoopfilm te horen zijn. 

Voor Tommie en Stefania is dit de eerste keer dat ze samenwerken, naar aanleiding van het feit dat ze allebei een stem in de film vertolken. Tommie natuurlijk als hoofdrolspeler Pieter Konijn en Stefania in de rol van Amelia, een meisje dat Pieter Konijn graag wil adopteren.

Voor de videoclip bij het nummer ‘Voor een ander’ zijn de artiesten samen afgereisd naar de Heemtuin in Malden, waar ze een dag lang in het bos, de weide en de moestuin hebben gerend, gezongen en gewerkt! Bekijk hieronder de videoclip van Voor een Ander, door Tommie Christiaan en Stefania.


Ga direct naar Pieter Konijn Op De Vlucht op BOL.com.

Recensie over Pieter Konijn Op De Vlucht

Pieter Konijn 2: Op de vlucht is een grappige en spannende film, die een stapje verder gaat dan deel 1. Het is gericht op een wat oudere doelgroep, dankzij de spannende avonturen, het stukje criminaliteit en vooral de vele knipogen naar de inhalige werking van filmmakers, uitgeverijen en andere partijen. Deze film draait om faam en geld, rijkdom en succes. Maar ook: over vriendschap, trouw en loyaliteit.

Score: 8


Informatie

Titel: Pieter Konijn Op De Vlucht
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 94 minuten
Genre: Animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.