logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Ferdinand

Kickbokser Rico Verhoeven neemt de hoofdrol voor zijn rekening, hij is de stem van stier Ferdinand. Een grote stier met een klein hartje, die het liefst onder zijn favoriete boom zit, genietend van het weer terwijl hij aan een bloem ruikt. Ferdinand is geen vechtstier, maar een knuffeldier. Maar de wereld heeft andere plannen met hem. Rico Verhoeven maakt met de film zijn inspreekdebuut.

Actrice en cabaretière Plien van Bennekom kruipt in de huid van Lupe, een kalmeringscoach voor vechtstieren. Maar deze geit is zelf allesbehalve rustig.

Vlinder Kamerling maakt met de film haar inspreekdebuut. Ze leent haar stem aan het meisje Nina, de beste vriendin van Ferdinand. Ze groeit samen met hem op, op de boerderij.

Wie spreekt nu die stem in van de Brabantse stier uit Ferdinand? Dat is Mike Weerts: hij is de stem achter de Brabantse stier Angus.

En YouTuber Rutger ‘Furtjuh’ Vink is de stem van hond Paco. Deze trouwe viervoeter is de ‘broer’ van Ferdinand en woont samen met hem op de boerderij.

Over de film Ferdinand

FERDINAND speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangengenomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. De film is geïnspireerd op het geliefde boek ‘The Story of Ferdinand’ van Munro Leaf en Robert Lawson.

Nederlandse cast:
Ferdinand                   Rico Verhoeven
Lupe                            Plien van Bennekom
Nina                            Vlinder Kamerling
Paco                           Rutger ‘Furtjuh’ Vink
Valiente                      Daan van Rijssel
Angus                         Mike Weerts
Bones                         Werner Kolf
Una                             Sanne Bosman
Dos                             Charly Luske
Cuatro                         Dennis Willekens
Guapo                         Wiebe-Pier Cnossen
Juan                            Rutger Le Poole
Hans                           Joey Schalker
Ferdinand jong           Tijs Pacanda
Valiente jong               Olaf Schot
Bones jong                 Deante van der Kust
Guapo jong                 Moos Parser
El Primero                  Johnny Kraaijkamp Jr.
Moreno                       Has Drijver
Greta                          Hymke de Vries
Klaus                           Marcel Jonker
Isabella                       Chava voor in ‘t Holt
Boerderij hulp             Jelle Amersfoort
Winkelier                     Lucie de Lange
Raf                              Stan Limburg
Bunny                         Stephan Holwerda

Rico Verhoeven (1989) is een Nederlandse kickbokser. Hij is sinds 2013 de GLORY Zwaargewicht Wereldkampioen Kickboksen, een titel welke hij zeven keer heeft weten te prolongeren. Hij is vanwege zijn sterke en atletische voorkomen, sympathieke karakter en goede looks een unieke verschijning binnen het kickboksen. Dat gecombineerd met het feit dat hij vecht als een routinier in het lichaam van een jonge atleet, voor zwaargewichten uniek, maakt hem de ultieme held. Rico draagt binnen zijn sport de bijnaam ‘The King Of Kickboxing’, maar wordt daarbuiten ook wel de ‘Knuffelkickboxer’ genoemd. Rico is vader van drie kinderen (twee dochters en een zoon) en woont samen met zijn vriendin en kinderen in het Brabantse dorp Halsteren.

Plien van Bennekom (1971) is een Nederlands actrice en cabaretière. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst, waarna zij te zien was in de musicals ‘Willeke’ en ‘Carlie’. In de musical ‘Jan, Jans en de Kinderen’ speelde ze Jans. In 1996 deed zij samen met Bianca Krijgsman mee aan Cameretten, waar zij met hun programma ‘Changez’, zowel de jury- als de publieksprijs wonnen. Van 1998 tot en met 2003 was Plien samen met Bianca en Joep Onderdelinden te zien in het VPRO-kinderprogramma ‘Zaai’. Plien speelde daarnaast vele rollen in het satirische programma ‘Koefnoen’. Ook bij het satirische consumentenprogramma ‘Kanniewaarzijn’ (VARA) is zij sinds 2011 één van de vaste acteurs. In de SBS6-dramaserie ‘Gouden Bergen’ (2015) vertolkte ze een van de hoofdrollen. Plien is sinds 2012 te zien in de rol van talkshow host Dorine Goudsmit in de ‘Welkom in…’-serie van de NTR. Met Alex Klaasen maakte ze ‘Nerd TV’ voor ‘Villa Achterwerk’. Op het witte doek was Plien te zien in de films ‘All Stars’, ‘Minoes’, ‘Spion van Oranje’, ‘‘n Beetje Verliefd’, ‘Dik Trom’, ‘Moordwijven’ en ‘Bennie Stout’. Ook vertolkt ze de hoofdrol in de romantische komedie ‘Gek van Geluk’ die vanaf 7 december 2017 in de Nederlandse bioscoop te zien is. In 2017 werden Plien en Bianca samen onderscheiden voor hun verdiensten in het theater met de Johan Kaartprijs. Plien is getrouwd met Jeroen Wassmer en samen hebben zij drie kinderen Mees (10), Tijn (7) en Tess (5).

Vlinder Kamerling (2007) maakt met de rol van het meisje Anna haar inspreekdebuut. Ze is de dochter van Isa Hoes en Antonie KamerlingVlinder is 12 jaar en zit in het eerste jaar van het gymnasium. Ze houdt van dansen en kickboksen. Vorig jaar speelde ze een kleine rol in de ‘De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot’.

Rutger ‘Furtjuh’ Vink (1989) doet allerlei Furbulous dingen! Van het springen uit een vliegtuig als eenhoorn, naar te gekke kookvideo’s. Van het zingen van Engelse liedjes in het Nederlands, naar het zingen van meer serieuze liedjes zoals: #LeukGenoeg, die meer dan een miljoen harten raakte. #LeukGenoeg heeft daarmee de Young Positive Media Award 2015 gewonnen. Daarnaast heeft hij de afgelopen maand rondgetoerd voor zijn eigen show ‘Furtjuh Live’, waarin hij zijn YouTube-kanaal naar het theater bracht. Rutger staat voor positiviteit, jezelf zijn en het respecteren van anderen. Dat is wat hem zó populair maakt!

De vertaling en regie van de Nederlandstalige versie van FERDINAND is in handen vanStan LimburgStan is als acteur te zien geweest in vele theater- en televisieproducties, en begon in 1989 ook als stemacteur met het nasynchroniseren van televisieseries en bioscoopfilms, waaronder ‘De Smurfen’, ‘Toy Story’, ‘101 Dalmatiërs’, ‘Shrek’ en ‘Inside Out’. In 1999 werd hij ook gevraagd om te regisseren en te vertalen en is daar niet meer mee opgehouden. Hij vertaalde en regisseerde o.a. de series ‘Bob de Bouwer’, ‘Brandweerman Sam’, ‘Buzz Lightyear of Star Command’, de computergames ‘Beyond Good & Evil’, ‘Ratchet & Clank’ en ‘Uncharted: Drake’s Fortune’ en de bioscoopfilms ‘Chicken Run’, ‘Barnyard’, ‘Rio’ en ‘Rio 2’.
 
De Engelstalige versie van de film is geregisseerd door Carlos Saldanha (‘Rio’) en bevat stemmen van o.a. John CenaKate McKinnonGina RodriguezBobby Canavale en David Tennant.


Ga direct naar Ferdinand op BOL.com.

Recensie over Ferdinand

Ferdinand is een grappige, maar ook wel een indrukwekkende film die jonge kinderen misschien wel wat kan choqueren. Het is immers niet niks dat Ferdinand hoort dat zijn vader naar het slachthuis is verdwenen en dat stieren als een soort speelgoed ingezet worden bij het stierenvechten. Ondanks dat is er genoeg humor te vinden, het verhaal wordt zo licht mogelijk ingekleed. Een spannend verhaal met een hoog tempo en veel lagen.

Score: 8


Informatie

Titel: Ferdinand
Uitgever: 20th Century Fox
Tijdsduur: 106 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.