logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de mooiste accessoires voor aan de muur


Iedereen die wel eens een kamer heeft opgeknapt kan je vertellen dat muren het belangrijkste element van elke ruimte zijn. Ze kunnen de uitstraling van een kamer maken of breken, en ze zijn vaak het eerste wat gasten opvalt als ze een huis binnenkomen. Daarom verdient je muur wat meer dan alleen een lik verf. Met de juiste wandaccessoires maak je jouw muur in een handomdraai tot een mooie blikvanger! Ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder geven we je een paar goede ideeën.

muurdecoratie

1. Muurkunst

Muurkunst is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om leven in elke kamer te brengen. Een schilderij kopen is daarom het beste wat je kunt doen. Of het nu een schilderij of een print is, het helpt de toon van uw ruimte te zetten en er je persoonlijke stempel op te drukken. Je kunt kiezen voor iets abstracts of traditioneels, afhankelijk van wat je het meest aanspreekt; zorg ervoor dat je iets kiest dat jouw stijl en interesses weerspiegelt!

2. Spiegels

Spiegels zijn een geweldige manier om licht en dimensie toe te voegen aan elke kamer, terwijl het ook groter voelt dan het eigenlijk is. Bovendien zijn ze er in allerlei vormen, maten, kaders, noem maar op! Hang er een op bij een raam voor een maximaal effect; hij weerkaatst het natuurlijke licht in de hele ruimte en laat alles groter lijken dan het eigenlijk is.

3. Planken

Planken zijn perfect voor het tentoonstellen van boeken of curiosa zonder al te veel vloeroppervlak in te nemen. Ze zijn er in allerlei stijlen, van modern minimalisme tot rustieke charme; bovendien helpen ze rommel op afstand te houden door alles een eigen plek te geven!

4. Wandkleden

Wandtapijten voegen textuur en kleur toe waar je ze ook hangt. Of je nu kiest voor een antiek wandtapijt of een goedkope geprinte versie, deze opvallende stukken kunnen elke muur direct omtoveren tot iets speciaals.

5. Stenciling en/of Behang

Stenciling voegt een andere laag van detail toe en er zijn tonnen patronen beschikbaar, zodat je elke look kunt creëren! Als sjabloneren niet helemaal in je straatje past, dan ga je gewoon voor behang. Tegenwoordig is er veel verkrijgbaar, zowel online als in de winkel, met tal van opties variërend van klassieke bloemen en geometrische ontwerpen tot abstracte en/of natuurlijke patronen.

6. Wall Murals & Decals

Muurschilderingen en stickers bieden een snelle make-over voor je muur – of je nu een hele muur wilt bekleden met muurschilderingen/decal/stickers of gewoon wat kleine accenten wilt toevoegen aan bestaande oppervlakken (wat minder tijd én geld kost), deze instant decorateurs zullen je niet teleurstellen! En gezien hun gemakkelijke applicatieproces en het feit dat ze verwijderd kunnen worden, zijn ze een goede keuze als je op zoek bent naar oplossingen op korte termijn!

Met deze zes tips zou je alle inspiratie moeten hebben om die saaie muren in prachtige meesterwerken te veranderen. Ontdek deze opties zelf en experimenteer met verschillende combinaties tot je vindt wat voor jou het beste werkt!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.