logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de helden van O.K. KO!

De wereld is een knettergekke wedloop geworden, waarin ieder laatste persoon op aarde een held met superkracht moet worden! Zo’n held is K.O.!, de nieuwste medewerker bij het fantastische winkelcentrum voor helden met superkrachten: Lakewood Plaza Turbo. Samen met zijn collega’s is K.O. bezig met zijn zoektocht om de beste held allertijden te worden! Maar hij moet nog veel leren..

Vanaf 9 april iedere schooldag om om 17:35 uur

KO

Hij zal een grote held zijn… als hij groter is.

KO is een dappere jongen die de grootste held ooit wil worden. Maar hij is nog maar een jongen. KO’s onschuld en naïviteit, gecombineerd met zijn heldhaftige ambities maken hem mateloos enthousiast! Niets kan hem neerhalen, omdat hij ieder succes en mislukking ziet als een nieuwe stap op zijn reis. Of hij nu de vloer aanveegt met een kwaadaardige robot of gewoon met een bezem… hij benadert alles even groots en voorziet zichzelf van een epische voice-over.

KO wordt misschien ooit de grootste held, maar voor nu is hij de grootste fanboy. Hij kent alle krachten en statistieken van alle superhelden, dankzij zijn verzameling Pow cards. En omdat hij vaak rondhangt in de fitnessdojo van zijn moeder (Carol). Zij traint hem al zijn hele leven, zijn baan bij de Plaza is dan ook zijn eerste echt ervaring in de echte wereld van superhelden. Hoewel KO nog maar een jongen is, heeft hij aanzien bij de helden. Hij is schattig enthousiast en het feit dat hij beresterk is maakt het wel makkelijk om hem klusjes te laten doen…

De helden waar KO het meest mee te maken heeft zijn collega’s Enid en Radicles. Ze werken in Gar’s Bodega, de centrale winkel in het winkelcentrum. KO ziet hen als trouwe vrienden en mentoren, zij zien hem als een vermakelijk) en soms irritant) broertje.

KRACHT: Enthousiasme, Kennis over helden, Schattigheid

ZWAKTE: Hij is maar een kind

KRACHTEN EN VAARDIGHEDEN:

● Super sterk
● POWER FIST Vuurbal

Enid

Zij heeft de leiding… als ze wil

Enid is de super lakse, super sarcastische heerser van de balie bij Gar’s, die dol is op het commanderen van Rad en KO. Haar werk zou zelfs perfect zijn als ze haar hele dag op de toonbank kon staan ​​en chillen, als die vervelende klanten er niet waren. Ze is zeer bedreven in allerlei martial arts en kassa’s. Bovendien kan ze haar schoppen gebruiken om een ​​ananas in de lucht te dobbelen, tot groot genoegen en vermaak van KO en Rad. Iedereen wenst dat ze net zo stoer waren als zij.

Bijna net zo krachtig als haar vechtsportvaardigheden is haar tienerangst. Dit in combinatie met haar plaats van autoriteit geeft haar een gigantisch coole uitstraling, en KO en Rad proberen vaak om haar cool te breken. Ze reageert meestal op klanten en kwaadaardige robots met gelijke hoeveelheden oogrollen.

Het feit dat ze de leiding heeft, plaatst haar soms op gespannen voet met de capriolen van KO en Rad, maar haar innerlijke tienermisdadiger borrelt altijd onder de oppervlakte. Als Rad en KO er een potje van maken, dan zal Enid snel meedoen en nog verder gaan.

KRACHT: Krachtige schoppen, Krachtig sarcasme, Kracht in het algemeen

ZWAKTE: Ze geeft in dingen

KRACHTEN EN VAARDIGHEDEN:

● Martial arts
● Super snelheid
● POWER FOOT vuurbal

Radicles

Denkt dat hij de beste personage van de show is.

Radicles is een enorm buitenaards wezen met magische krachten, die bij Gar werkt. Een macho kerel, hij heeft een ego zo groot als zijn spieren. Hij is ook de zelfbenoemde bewaker van alle Lakewood-verhalen en legenden. Radicles denkt altijd dat hij weet wat de beste manier is om met elke situatie om te gaan, en zal niet aarzelen om KO de wegen van de wereld verkeerd te leren.

Rad claimt te komen van de mysterieuze PLANET X, waar niemand ooit van gehoord heeft. Hij heeft een schijnbaar eindeloze reeks van buitenaardse krachten, met name een vingerstraal die kan worden gebruikt om objecten te manipuleren. Hij kan ook zweven, waardoor hij zichzelf even GROOT ziet als hij handelt.

Terwijl Radicles vol grote verhalen zit, is het heel duidelijk dat hij iets verbergt: hij is een grote softie! Hij is supergevoelig en emotioneel, maar kan deze gevoelens niet begrijpen of verwerken. Hoe meer emotie hij krijgt, hoe meer macho hij doet om het te verbergen. Maar hij is niet al te succesvol – iedereen op het plein heeft hem zien huilen.

KRACHT: Buitenaardse krachten

ZWAKTE: Menselijke gevoelens

KRACHTEN EN VAARDIGHEDEN

● Super kracht
● Neato vingerstraal (kan worden gebruikt om voorwerpen te manipuleren)
● Zweven
● POWER POKE vuurbal

Carol

CAROL is de superkrachtige moeder van KO, die hem vanaf de geboorte heeft opgeleid. Ze is een beetje een Mister Miyagi-achtige sensei voor KO. Ze vindt een unieke manier om hem door zijn problemen heen te helpen. Wanneer hij naar haar toe komt voor hulp en advies, spreekt ze in poëtische metaforen die hem meestal een tijdje nodig hebben om te begrijpen. Ze is gek op KO en hij vindt dit super gênant!

Carol runt de fitnessdojo. Ze was een geweldige held naast meneer Gar, maar was blij om zich te vestigen in een rustiger leven op het plein. Ze weet alles van meneer Gar’s verliefdheid en vindt het hilarisch.

Mr. Gar

Eigenaar en oprichter van het plein. Hij is een van de meest krachtige en eerzame figuren die er zijn. Behandelt onze helden als zijn plichtsgetrouwe leger, traint ze en leert hen wat goed is. Iedereen kijkt naar hem op als een vaderfiguur.

Mr. Gar weet altijd wat hij moet doen en is geweldig in het oplossen van problemen. Helaas voor KO, Rad & Enid, is Mr. Gar meestal weg van de heldenhandel in plaza, waardoor ze zelf dingen uitzoeken. Hij communiceert met hen via holoscreen, geeft ze opdrachten en missies, maar nooit een complimentje, dat alleen naar hun hoofd zou gaan! Zijn enige zwakheid is zijn slopende beknelling op KO’s moeder. Wanneer ze in de buurt is, wordt hij meteen vastgebonden en overweldigd. Het is grappig!

Dendy

DENDY is een van KO’s vrienden van school. Ze is een kappa-hacker die het prettiger vind om met computers te praten dan met mensen. Hoewel ze goede vrienden zijn, zijn ze min of meer tegenstellingen: KO heeft een sterk gevoel van eer, ze heeft geen moreel kompas. KO is emotioneel en volgt zijn hart, terwijl zij letterlijk is en haar brein volgt. Omdat ze zo verschillend zijn, is ze gefascineerd door KO en gebruikt ze hem constant als proefkonijn voor verschillende experimenten. Als de enige in het plaza die het meeste weet van technologie, wordt ze altijd ingeschakeld om complexe technische problemen op te lossen.

Dendy is buitengewoon slim, maar begrijpt mensen en hun emoties niet echt. Daarom vervaagt ze vaak waarnemingen en opmerkingen die ongemakkelijk of ongevoelig kunnen zijn, hoewel ze altijd technisch correct zijn. De meeste mensen nemen dit op de voet en accepteren dit als onderdeel van het Dendy-pakket.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.