logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Dit kun je echt niet zeggen! in liefde en relatie of op kantoor & werkplek

Dit kun je echt niet zeggen in liefde en relatie

Het is niet altijd makkelijk om niemand voor het hoofd te stoten. Sommige mensen zijn heel fijngevoelig en snel op hun teentjes getrapt. Anderen kun je rustig zeggen waar het op staat, terwijl weer andere mensen heel wat kunnen verdragen. Toch zijn er dingen die je echt niet kunt zeggen. In liefde en relatie, bijvoorbeeld, maar ook op kantoor of op de werkvloer (al dan niet digitaal). In deze twee boekjes staan honderden uitspraken verzameld die je beter voor jezelf kunt houden… anders kun je wel eens flink in de problemen geraken!

Humor in bepaalde situaties

Beide boekjes zijn opgedeeld in korte hoofdstukjes… of moet ik zeggen thema’s, die telkens één pagina lang zijn. Denk daarbij aan ‘Dit kun je echt niet zeggen wanneer je je schoonouders ontmoet’ of ‘Dit kun je echt niet zetten wanneer je het uitmaakt’, maar ook ‘Dit kun je echt niet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek’ of ‘Dit kun je echt niet zeggen bij de koffiemachine’. De zinnen hebben echt een stuk meer zeggingskracht wanneer je daar een goed en helder (cliché) beeld bij bedenkt. Doe je dat niet? Dan zijn het soms heel normale, bijna ontnuchterende zinnen!

Droge humor

Dit kun je echt niet zeggen Kantoor en werkplek

Daarbij zijn de meeste zinnen tamelijk droog en sarcastisch, die enkel zijn toegespitst op die ene situatie. Sterker nog: regelmatig is het principe ‘dit kun je beter niet zeggen’ in combinatie met de volgende zin het grappige element, niet eens dat je de zin zou zeggen of niet. Het aantal keer dat ik echt heb gelachen kun je wel op een hand tellen, het aantal gniffels was wat hoger. Misschien dat ik te vol in het boekje ben gedoken. Het advies van de ervaringsdeskundige: eenmaal daags een pagina. Maximaal. Dan houd je het leuk!

Ga direct naar Dit kun je echt niet zeggen! Liefde & relatie op BOL.com.

Ga direct naar Dit kun je echt niet zeggen! Kantoor en werkplek op BOL.com.


Recensie over Dit kun je echt niet zeggen…

Alles is geoorloofd in oorlog en liefde… nou… dat is dus echt niet zo! Zo kun je lang niet alles wat je wil zonder gevolgen zeggen tegen je lief. Op die boodschap zijn beide boekjes gebaseerd. Ze zijn heel mooi uitgewerkt, met een stevige kaft en een verdiepte tekst. Daarmee zijn het leuke cadeauboekjes voor volwassenen die aan een relatie of een nieuwe baan beginnen. Het is een originele insteek, die je misschien ook wel kent van de komedieshows van de Lama’s… maar het is too much om het boek van kaft tot kaft door te bladeren.

Score: 7


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.