Dit is waarom je vitamine D op peil moet zijn


Als je mensen vraag wat voor vitamines ze nodig hebben en waarvoor ze goed zijn, komen veel mensen niet veel verder dan vitamine C, die goed is voor je weerstand. Maar er zijn er nog veel meer! Een relatief onbekende vitamine is vitamine D. Deze zorgt voor sterke botten en gezonde tanden. Normaal gesproken haal je de bouwstenen voor vitamine D uit bijvoorbeeld vlees en vette vis (vooral die laatste bevat veel vitamine D), maar ook in halvarine en margarine wordt de vitaminesoort toegevoegd. De twee varianten, vitamine D2 en D3, slaan overigens op de oorsprong van de vitamines: vitamine D2 is plantaardig, vitamine D3 dierlijk. Vervolgens moet je het zonlicht zijn werk laten doen. Onder invloed van zonlicht worden deze vitamines namelijk opgenomen in je lichaam!

Missers

Je hebt dus al twee punten waar het mis kan gaan met deze vitamines. Je er simpelweg te weinig van binnen krijgen, omdat je deze voedingsmiddelen niet eet. Dat gaat het al mis bij de basis. Het kan ook zijn dat je te weinig zonlicht krijgt, waardoor de vitamines niet worden opgenomen in je lichaam. Dat kan zorgen voor allerlei langzaam opkomende en sluimerende kwaaltjes! Zo zorgt de vitamine niet alleen voor sterke botten. Maar het is niet alleen goed voor botten en kalk: het zorgt ook voor sterke en gezonde spieren.

Voorkomen is beter

Er zijn natuurlijk talloze manieren om het vitamine D-niveau op peil te houden. Je zou je hele voedingspatroon kunnen omgooien, maar als je geen zin hebt om vette vis te gaan eten en het ook niet ziet zitten om pakjes boter weg te kauwen (dat zou overigens heel vervelende gevolgen opleveren – niet doen!) dan is het gebruik van een voedingssupplement voor vitamine d een slimme zet. Daarvoor ben je bij de online shop als Flinndal bij het juiste adres. Met één tabletje per dag kun je een hoop problemen voorkomen – wie wil dat nu niet?

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s