logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit is waar je op moet letten voordat je een eigen bedrijf start

Je kan het maar niet loslaten en je wil maar één ding: van jouw idee een onderneming maken. Je hebt ongeveer een idee van wat het bedrijf precies moet zijn, maar écht specifiek uitleggen lukt nog niet. De ‘iets met..’ uitleg is nog te vaag, het moet concreet zijn voor anderen; maar eerst voor jezelf.

Een tot in de puntjes uitgedachte onderneming bestaat niet; aanpassingen zullen altijd gemaakt worden, en dat is juist ook goed. Maar wanneer is jouw idee levensvatbaar en kan je ermee aan de slag? Aan de hand van de volgende punten kom jij erachter of je klaar bent om met jouw idee aan het ondernemersavontuur te beginnen. Check it out!

eigen bedrijf starten

Welk probleem los je op, en hoe?

De eerste en misschien wel allerbelangrijkste stap is het achterhalen welke behoefte jouw bedrijf vervult of welk probleem het oplost. Kan jij op deze vraag nog geen antwoord geven? Dan is jouw idee niet concreet genoeg en heeft het nog geen waarde. Pak je pen en papier er opnieuw bij. 

Wie doet het nog meer? 

Ga op zoek naar een probleem waar nog geen oplossing voor is. Wat je daarvoor moet doen: onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek. Of vind een probleem waar jij een originele oplossing voor kunt bedenken. Laat je er dus niet van weerhouden om een bedrijf te starten waar al soortgelijke van bestaan. Denk aan goedkoper, efficiënter, persoonlijker, milieubewuster en noem maar op. Denk out of the box en wees uniek!

Wat heb ik nodig?

Welke middelen essentieel zijn hangt volledig af van het soort bedrijf dat je wil starten. Ga jij een online een onderneming starten en heb je al een bedrijfsnaam op het oog? Ga dan meteen aan de slag met het reserveren van een domeinnaam. Doe een domeinnaamcheck en onderzoek hoe je je makkelijk registreert en hoe een domeinnaam verhuizing werkt. Check direct het Handelsregister en kijk of de bedrijfsnaam niet al in gebruik is. Ga nooit voor een naam die lijkt op die van de concurrent, dat kan een bak ellende veroorzaken!

ga je dromen achterna

Wil je fysieke producten kopen? Ga dan bij jezelf na of je de financiën hebt om een winkel te openen en een voorraad aan te schaffen. Onderzoek de online mogelijkheden met minder voorraad, wanneer je met een klein budget begint.

De op-en-top succesformule bestaat niet. Ga je dromen achterna en denk out of the box. Wacht niet op het ‘perfecte’ moment; de enige manier om successen te behalen, is door te beginnen!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.