logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dit is Gomorrah, Tom Chatfield

Naast onze wereld waarin we dagelijks rondlopen, is er nog een spannende wereld waar de tijd geen vat op lijkt te krijgen: de digitale wereld. Daar speelt dit boek zich grotendeels af, hoewel er natuurlijk veel sprongen zijn naar onze gevaarlijke en kwetsbare wereld. In Dit is Gomorrah kijk je over de schouder mee met Azi Bello, een genie met het toetsenbord. Een hacker van de bovenste plank, die op eigen houtje probeert de wereld wat veiliger te maken. Hij laat zich inhuren voor verschillende partijen om kwaadaardige personages op het internet aan te pakken. Een nobele taak, die hij vanuit zijn omgebouwde schuurtje trouw uitvoert. Tot hij met de verkeerde persoon in contact komt…

Ingehuurd

Wanneer hij door een bevriend hacker benaderd wordt om een geheim te bewaren, besluit hij daar mee in te stemmen – mits er geen persoonlijk contact is. Zodra hij dat heeft gedaan, wordt er echter op de deur gebonst en staat de Geheime Dienst in zijn schuurtje. Ze lijken hem al een tijdje in de gaten te houden! Zo wordt Azi gedwongen om mee te werken aan hun onderzoek en zijn kwaliteiten in te zetten om misdadigers echt op te pakken… maar zijn de bedoelingen wel zo eerlijk en open? En wordt Azi niet gewoon gebruikt als lokaas en zelfs als schietschijf?

Spanning

Hoewel het onderwerp heel spannend en schemerig is, gaat het verhaal juist een wat meer fysieke en plastische hoek op. Het is juist heel hard en expliciet, er wordt vrij weinig aan de verbeelding overgelaten. Dat maakt het wel een heel spannend boek om te lezen, je wordt door die openheid wel getriggerd om verder te lezen, maar je wordt niet echt gelokt door mysteries en geheimen die langzaam worden ontrafeld.

Ga direct naar Dit is Gomorrah, Tom Chatfield op BOL.com.


Recensie over Dit is Gomorrah

Een prettig boek om te lezen, dat is zeker. De schrijfstijl is lekker vlot en niet ingewikkeld. Hoewel er her en der wat vlot over technische termen wordt heengestapt (ik kan me voorstellen dat niet iedereen alle termen direct kan plaatsen) is het juist voor mensen die technisch onderlegd zijn een verademing dat niet iedere kabel of stekker wordt uitgelegd. Dit is Gomorrah dendert voort over het Dark Web om Gomorrah te ontdekken – een vrijplaats voor hackers en criminelen, waar ze alles kunnen doen wat ze maar willen. Een mekka om plat te leggen – een nobele queeste voor onze Azi.

Score: 7


Informatie

Dit is Gomorrah,
Illustrator:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789024580736 . Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.