logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dit is een meezinger, groot lees- en liedboek van Brigitte Kaandorp

Nederland heeft een grote geschiedenis als het aankomt op cabaretiers en entertainment op het podium. Er zijn een aantal welbekende namen, die al jarenlang veel succes boeken op de buhne. Echte podiumbeesten, die hun stempel op het Nederlandse cabaretlandschap hebben gedrukt. Zonder twijfel hoort Brigitte Kaandorp ook tot deze groep. In haar nieuwste boek Dit is een meezinger kun jij je meten aan deze diva, door alle liedjes uit haar shows uit volle borst mee te zingen!

Almanak

Dit is een meezinger kun je beschouwen als een almanak van de liedjes die Brigitte Kaandorp door de jaren heen heeft laten horen. Ruim dertig jaar, zelfs. Dat zijn heel wat liedjes! En stuk voor stuk worden ze ingeleid door een leuke anekdote over het ontstaan van het lied, een nasleep ervan of wat het in Nederland teweeg heeft gebracht. Aangevuld met krantenknipsels en fragmenten uit de media krijg je een mooi totaalbeeld van Brigittes carrière.

Tekst en bladmuziek

Het leukste is natuurlijk wel dat je nu eindelijk eens al die woorden rustig op je kunt laten inwerken. Brigitte heeft natuurlijk een flinke energie en een tamelijk kenmerkend stemgeluid, waardoor je niet altijd even goed meekrijgt wat er nu precies gezongen wordt. De teksten van de liedjes staan nu zwart op wit, vereeuwigd voor allen die ze zullen lezen. En voor ieder die ze zullen spelen, want na die teksten vind je de complete bladmuziek van de liedjes, compleet met akkoorden en begeleidende partituren. Hoe gaaf is dat? Stem die ukelele dus maar vast… tijd voor een meezinger!

Ga direct naar Dit is een meezinger, groot lees- en liedboek van Brigitte Kaandorp op BOL.com.


Recensie over Dit is een meezinger

CooleSuggesties topper

Ik houd van cabaret. Mijn jongens en vrouw evenzo, waardoor we regelmatig nieuwe cabaretiers uitzoeken om te ontdekken. Soms met succes, soms met een lichte teleurstelling. Brigitte staat echter garant voor een avond plezier, mede dankzij de afwisseling tussen semi-serieuze onderwerpen en de manier waarop ze die pootje-licht met een ludiek verhaal of een grappig liedje. En die liedjes liggen nu binnen ieders handbereik. Tekst en notenschrift gaan hand in hand, aangevuld met een persoonlijke inleiding en – erg leuk gedaan – handgeschreven notities van Brigitte zelf.

Score: 9


Informatie

Dit is een meezinger,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 244 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789038894690. Prijs: 29.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.