logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dit heb je verdiend, Carla Kovach

Dit heb je verdiend is het tweede boek met Gina Harte in de hoofdrol. Hoewel dit boek aansluit op het eerste boek Stil maar en de rode draad van Gina doorloopt, kun je ze ook prima los van elkaar lezen. Je mist niet echt veel als je begint bij dit tweede deel. Gina Harte speelt in dit deel echt de hoofdrol, ze is een sleutelfiguur in een bizarre situatie… maar dat zal allemaal wel duidelijk worden naarmate het verhaal vordert. Naast Gina worden ook een aantal andere personages geïntroduceerd, ieder met hun eigen achtergrond en duivelse keuzes.

Bekijk hier alle boeken over Gina Harte.

Pakkende intro

De proloog van Dit heb je verdiend neemt je mee naar het verleden, naar het jaar 1993 om precies te zijn, waar een meisje een man ontmoet in een kroeg en de volgende ochtend op een parkeerplaats wakker wordt. Die onzekerheid en sluimerende onrust zet de toom meteen voor het boek. De rest van het verhaal speelt zich trouwens 25 jaar later af en neemt je mee naar 2018. In het eerste hoofdstuk wordt die spanning netjes voortgezet en opgebouwd. Vanaf dat moment heeft het boek je in zijn greep en kun je alleen nog meer doorlezen.

Persoonlijk leven

Het is een bijzondere keuze om het persoonlijke leven van Gina Harte in de schijnwerpers te zetten. Het geeft je een mooi beeld van de vrouw achter de detective, naast haar deelgenootschap van het rechercheteam waarin ze werkt. De koppeling met haar eigen verleden maakt haar nog meer vastberaden om de moord op Melissas Sanderson, een vrouw die het perfecte leven leek te hebben, op te lossen. Er zijn heel wat puzzelstukjes die op de plek van de moordenaar zouden passen. Maar wie van de mogelijke daders is een ‘perfect fit’? En zal ze uberhaupt ooit achter de waarheid komen?


Ga direct naar Dit heb je verdiend op BOL.com.

Recensie over Dit heb je verdiend

Dit heb je verdiend is een heel persoonlijke psychologische thriller, waarbij detective Gina Harte de hoofdrol speelt. Haar eigen verleden heeft een prominente plek gekregen in dit boek en loopt als een rode draad door het verhaal heen. Haar verbitterde vastberadenheid trekt je door het verhaal. Het is spannend geschreven, maar niet altijd even makkelijk te volgen. De persoonlijke noten in het boek maken Gina in ieder geval heel menselijk, en dat siert het boek enorm.

Score: 7


Informatie

Titel: Dit heb je verdiend
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022588260
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.