logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit heb je nodig in je bar

Of je nu een kleine bistro begint, een gezellig eetcafé of een huiskroeg: bepaalde elementen heb je echt nodig om je gasten te voorzien van hun welverdiende natje en droogje. Vooral het natje, want daar gaat het hier over: wat heb je absoluut nodig in je bar? En nee, dan hebben we het niet over stoelen, tafels en de bar zelf!

Koffie

Een goede koffie-automaat is onmisbaar in iedere bar. Mensen willen immers van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen genieten van een goede kop koffie! Zorg voor een espresso-apparaat met verse bonen en – als je niet al te handig bent of veel tijd kwijt wil zijn – met een automatische melkschuimfunctie. Zo kun je ook een perfecte cappuccino of latte serveren. Wil je all the way gaan en als een echte barista aan de slag? Dan zoek je een machine met een melkopschuimpijpje. Dan kun je de echte latte art maken!

Bier

Oké, daar heb je wel even een extra vergunning voor nodig, maar als je bier gaat schenken, dan moet je het ook goed doen! Uit een tap, natuurlijk. Daarmee haal je niet alleen lekker bier in huis, maar ook een stukje sfeer. Om één of andere reden smaakt bier uit tap toch altijd anders dan uit een flesje! Maar het voordeel van bier uit fles is wel dat je meer verschillende smaken kunt aanbieden. Lokale biertjes, wellicht?

Lekker koel

Voor alle andere dranken (maar ook voor bier) gaat de vlieger op: koel serveren. Een flessenkoelkast mag in geen geval ontbreken, of je nu frisdrank serveert of aan de slag gaat met witte wijn of bier. Je hebt koelkasten in alle soorten en maten, van exemplaren die je onder de bar zet tot grote kasten die manshoog zijn. Denk daarbij ook aan de beschikbare ruimte en de uitstraling die je wil hanteren. Een lage koelkast heeft als voordeel dat je d’r iets op kunt zetten. Twee lage koelkasten kan zo praktischer zijn dan één grote staande, omdat je zo ook voor twee plekken een aanrechtblad kunt realiseren. Ook de deur is belangrijk. Wil je een glazen deur, zodat je ziet wat je hebt, of een dichte deur?

Glazen

Een heel belangrijk element zijn de glazen! Iedere biersoort heeft zijn eigen glas, alsook verschillende koffiesoorten, frisdranken (nou ja – dat is wat makkelijker) en wijnsoorten. Bedenk goed wat je wil uitserveren en kies daar je glazen en koppen op uit. Bier uit een frisglas? Ik zou het niet doen! Heb je bovendien houten meubels? Dan moet je je ook afvragen hoe zuinig je er op wil zijn. Ga je voor een afgeleefde uitstraling, zijn je tafels bestand tegen vocht of kies je voor onderzetters?

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een bar?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.