Game review: Dissidia – Final Fantasy NT


dissidia - final fantasy NT

De Final Fantasy games staan bekend om hun indrukwekkende verhaallijn en de coole ontwikkeling van de verschillende personages binnen de games. Het zijn de ultieme RPG’s – waar het zo’n beetje mee begonnen is. Zo nu en dan neemt de franchise echter een zijstapje, zoals met Dissidia Final Fantasy NT. Het is echt een game voor de ultieme fans. Hiermee trekken ze ten strijde met hun favoriete karakters ineen een spectaculair 3-tegen-3 gevecht dat zijn weerga niet kent.

Vechten

De basis van Dissidia – Final Fantasy NT is echt het vechten. Daarbij meen je het met drie collega’s op tegen drie willekeurige andere strijders – maar je kunt het ook in je eentje spelen tegen computergestuurde tegenstanders. De gevechten zijn echt spectaculair. Het systeem werkt heel soepel en snel, de aanvallen zien er magisch en indrukwekkend uit. Om een echte slachting te voorkomen worden de slachtoffers na een krachtige aanval vaak een heel eind weggeslingerd, waardoor je een kans hebt om goed terug te slaan. Dat maakt de strijd wel zo eerlijk. Tijdens het vechten heb je trouwens ontzettend veel mogelijkheden. Het volgen van de tutorial is dan ook een echte aanrader. Vaak is het gebruiken van een actieknop in combinatie met een bewegingsrichting al een heel eigen functie.

Omgevingen

Zien de karakters en moves er al strak uit – de omgevingen mogen er ook zeker zijn. Je vecht in de regel in grote oppervlaktes, waar je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Dat is ook wel nodig. Let je echter even op de achtergrond, dan wordt je verrast door schitterend vormgegeven werelden die de reeks Final Fantasy helemaal recht doen. Om daar met je held doorheen te crossen – dat is echt geweldig. Zeker ook omdat iedere held zijn eigen karakteristieke manier van vechten heeft, die je op een bepaalde manier weer kunt gebruiken in het landschap.

Persoonlijk

Dissidia – Final Fantasy NT beschikt over een viertal vechtersklassen: Vanguard, Assassin, Marksman and Specialist. Iedere klasse heeft natuurlijk zijn eigen manier van vechten, maar ook ieder personage heeft unieke vaardigheden en eigenschappen die je echt moet leren kennen voor je het strijdveld betreed. Dissidia is een eerlijk vechtspel, dat niet teert op het uit je hoofd stampen van eindeloze series aan combo’s. Je kunt wel combo’s maken, maar daar wordt door het spel vanzelf een eind aan gemaakt door je tegenstander weg te slingeren. Het ziet er cool uit, dat zeker, en houdt het spel ook wel zo fair. Maar: kies je personage en train tot je er bij neervalt. Dat zal echt het verschil maken tussen winnen of verliezen!

Het gevecht

Bij het vechten in Dissidia – Final Fantasy NT kun je kiezen uit twee soorten gevechten. De eerste soort laat je tegenstanders te lijf gaan tot je drie keer af bent gegaan. De tweede manier is om een basis te verdedigen, in de vorm van een lichtgevende zuil. Beide manieren gaan natuurlijk om de behendigheid en skills van je personages, maar het ‘pak de vlag’ principe is wat minder agressief naar de tegenstander toe. Er gaan geruchten dat er ook nieuwe spelvarianten worden toegevoegd. Om je tijdens het strijden te helpen, kun je gebruikmaken van ‘summons’, magische wezens waarmee je extra kracht loslaat in jouw voordeel.

Ga direct naar Dissidia – Final Fantasy NT op BOL.com.

Conclusie over Dissidia – Final Fantasy NT

Voor echte vechtersbazen en Final Fantasy Fans is Dissidia een gave game. Het vechtsysteem is hectisch en snel, maar ook ingewikkeld genoeg om het een intelligente game te maken – aan button-bashen heb je hier niets. De karakters worden sterker naarmate ze meer ervaring opdoen, bij iedere level-up speel je wel nieuwe skills vrij, maar ook heel veel cosmetische upgrades. Echte FF-fans zullen de rpg-elementen wel missen. Naast de battles is er ook een korte verhaallijn, die het spel wat diepgang moet geven, maar voor een rpg-serie is de basis wel oppervlakkig.

Door: CooleSuggesties
Score: Dissidia – Final Fantasy NT krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Dissidia – Final Fantasy NT, Square Enix
PS4, Vechtspel.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.