logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Disney verovert Deezer met muziek uit films en series

deezer disney

Deezer en Disney slaan de handen in elkaar om alle fans van de muziek van Disney op hun wenken te bedienen. Voor het eerst opent Deezer in Nederland een kanaal dat helemaal in het teken staat van de Disney-muziek, met een Nederlandstalige catalogus.
 
Luisteraars kunnen er genieten van muziek uit de grootste meesterwerken van The Walt Disney Company en DisneyPixar, zoals De Leeuwenkoning, Frozen en Toy Story. Maar ook soundtracks van de programma’s van Disney Channel, Disney Junior en de Disneynature-films zijn hier te vinden. Door middel van een muziekquiz kunnen luisteraars hun Disney-muziekkennis testen en mooie prijzen winnen. Zoals de Disney Music Challenge die elke maand georganiseerd wordt en die de winnaars beloont met leuke Disney-cadeaus. De eerste wedstrijd gaat over Inside Out, de nieuwsteDisneyPixar-film die vanaf 15 juli in de bioscoop te zien is, en duurt tot eind juli. In augustus volgt een wedstrijd over Violetta. Het kanaal zal regelmatig aangevuld worden met nieuwigheden en andere muziek van grote klassiekers.

Voor de lancering van hun partnership zetten Disney en Deezer een gevarieerd muzikaal menu in de kijker. Zo is onder andere de eerste Disney Junior CD “Sta Op & Dans”, vanaf deze week exclusief beschikbaar op Deezer.

We zijn trots om Disney als partner te hebben; twee sterke entertainmentmerken bij elkaar. Deezer wil de Disney-magie nog meer versterken en muziekfans een meeslepende en persoonlijke luisterervaring laten beleven. Dankzij deze samenwerking met Disney kunnen we het grote publiek nu een originele interface bieden, met een tijdloze inhoud voor alle generaties”, zegt Fabrizio Gentile, Managing Director Benelux bij Deezer.

“Deze partnership weerspiegelt onze toewijding om te antwoorden op en mee te gaan met de nieuwe manieren van de mediaconsumptie van de jongeren, maar ook onze wens om onze muziek die in het hart ligt van de Disney verhalen toegankelijk te maken. Met Deezer hebben we een ideale partner gevonden, door zijn innovatief karakter en door te luisteren naar de consument hebben ze ons bijgestaan in de ontwikkeling van deze service”, vertelt Peter Fitton, Country Manager The Walt Disney Company Benelux.

Het Disney-kanaal is beschikbaar online en in mobiele versie op www.deezer.com/app/disney/home

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.