logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Disney postzegels ter ere van 100 jaar Disney


Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Disney kun je postzegels met iconische karakters uit klassieke animatiefilms en stripverhalen in huis halen. De uitgifte omvat een vel met 5 persoonlijke postzegels en een Mickey Mouse-postzegel met 24-karaats goud.

Het bijzondere jubileum van The Walt Disney Company wordt op allerlei manieren met de fans gevierd. Zo komen er nieuwe films uit, zijn er feestelijke evenementen, exclusieve Disney 100-producten en speciale activiteiten in de themaparken. Ook PostNL besteedt aandacht aan het eeuwfeest, met de persoonlijke postzegels ‘Disney 100 jaar’.

Iconische karakters

Op het vel met de 5 postzegels zijn 5 iconische Disneykarakters afgebeeld: Sneeuwwitje, Dombo, prinses Elsa uit Frozen, Simba uit The Lion King en Mickey Mouse. Op de bovenste velrand bevindt zich een collage van dezelfde afbeeldingen in een uit driehoeken opgebouwd patroon, dat de facetten van een diamant verbeeldt. Tegelijk met het postzegelvel ‘Disney 100 jaar’ brengt PostNL een Mickey Mouse-postzegel met 24-karaats goud uit, inclusief een speciaal bewaardoosje met certificaat van echtheid.

Look & feel

Het ontwerp van de postzegels is gemaakt door het creative team van Disney Benelux, onder begeleiding van Roos van der Wijk, bij Disney Benelux verantwoordelijk voor Brand Partnerships & XLOB Promotions. De ontwerpers maakten gebruik van style guides, waarmee Disney ervoor zorgt dat alle jubileumcommunicatie, waar ook ter wereld, dezelfde look & feel heeft.

Ambassadeur

De karakters op de postzegels overspannen de 100-jarige geschiedenis van Disney. Van Mickey Mouse uit 1928 tot prinses Elsa, een van hoofdpersonen uit de animatiefilm Frozen uit 2013. De keuze viel op deze verschillende karakters omdat het de klassiekers die iedereen kent. Dombo en Simba spreken vooral kinderen aan, Sneeuwwitje en Elsa zijn echte power vrouwen en Mickey Mouse is onmiskenbaar de bekendste ambassadeur van Disney.

Merchandise koop je bij:

Onderdeel van de magie

Op de postzegels zijn de Disneypersonages vrijstaand weergegeven, terwijl op de bovenste velrand de postzegelillustraties een kleurrijke achtergrond kregen. “Ieder karakter is altijd in zijn of haar omgeving afgebeeld”, zegt Van der Wijk. “Dat is onderdeel van de magie. Je ziet prinses Elsa dus niet bij de waterput van Sneeuwwitje staan. Mickey Mouse loopt nooit op straat rond, behalve dan natuurlijk in Disneyland Parijs en alle andere parken. De volgorde op de postzegels is niet chronologisch, we hebben die laten bepalen door de oogopslag van de karakters. Aan weerszijden kijken Sneeuwwitje en Mickey Mouse naar binnen, de andere personages kijken de kijker rechtstreeks aan. Zo zoeken ze contact met de fans. Want samen met hen vieren we dit hele jaar feest.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Disney 100 jaar’ telt 5 persoonlijke postzegels in 5 verschillende ontwerpen. Op de aparte uitgifte van de postzegel ‘Disney 100 jaar’ met 24-karaats goud is Mickey Mouse afgebeeld. Alle postzegels dragen de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn uitsluitend verkrijgbaar via de webshop en bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs per vel met 5 postzegels is € 5,05. De Mickey Mouse-postzegel met 24-karaats goud kost € 50,00.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.